Oldal kiválasztása


Az egyszerű, egészséges alapanyagokból készült almás zabpehely csészék tökéletes, könnyen elvihető reggeli vagy uzsonna. Ezek az egészséges zabpehely csészék kevés hozzáadott édesítőszert tartalmaznak, tejmentesek és finomított cukormentesek.

Ha az elmúlt hónapokban a The Roasted Root körül kóborolt, tudja, hogy a zabpehely fontos dolog a háztartásomban.

A különféle sült zabpehelyfajtáktól a zabpelyhes palacsintáig és a muffinokig mindenféle finomságban felhasználtam a zabot.

És nagyon jó okból!

A zab ízletes, hívogató íze páratlan, és rendkívül jóllakó komplex szénhidrátforrás.

Csodálatos eszköz egy olyan fitneszrajongónak, mint én.

Az én édesburgonyás hengerelt zabfehérje palacsintám, a gluténmentes hengerelt zabtökös brownie és a 6 összetevős almás zabpehelyszeletek a kedvenc zabpehely receptjeim közé tartoznak.

És hát itt tartunk, almában sült zabpehelypoharakat sütünk, amelyeket olyan egyszerű elkészíteni, és rengeteg jótékony hatású egy egészséges reggelihez vagy uzsonnához.

Muffin tálca kész zabpehely muffinnal és friss almával az oldalára.

Tele rosttal, teljes kiőrlésű gabonával és egészséges zsírokkal, ezek az almában sült zabpehelypoharak kiváló választás azok számára, akik szeretik az édes finomságokat, de alacsonyan tartják a felesleges cukrot.

Csak két evőkanál tiszta juharszirupot adunk hozzá, ami szerintem tökéletes édességet biztosít.

Ahhoz, hogy ezek a muffinok teljes mértékben lebontsák a makrotápanyagokat, könnyedén hozzáadhatod kedvenc fehérjeporodat a fehérjelökés érdekében.

Beszéljük meg, milyen egyszerű összetevők szükségesek ezeknek a finom zabpelyhes almás csészéknek az elkészítéséhez.

Hozzávalók az almás sült zabpehely csészéhez:

Almaszósz: A cukrozatlan almaszósz térfogatot, természetes édességet és almaízt ad ezeknek az almában sült zabpehely muffinoknak. Cserélje ki az almaszószt pépesített túlérett banánnal, ha szeretné.

cukrozatlan mandulavaj: Tejszínes mandulavaj Ezek a muffinok egészséges zsírtartalmát alkotják, és gazdagabbá és vastagabbá teszik a textúrát.

Tojás: Néhány nagy tojás szép puhává varázsolja ezeket a zab muffinokat. Cserélheti őket kedvenc tojáspótlójával, például lentojással a vegán változathoz, de vegye figyelembe, hogy a muffinok nagyon sűrűek lesznek.

Zabtej: A zab nagyon sok folyadékot szív fel, ezért kell hozzá! Bármilyen tejes vagy nem tejtermékes tej működik itt! Szeretem a zabtejet használni, mert élvezem az ízét, de működik a cukrozatlan mandulatej, kesudió tej, kókusztej, szójatej vagy normál tej is.

Vaníliakivonat: Egy kis vaníliakivonat meleget hoz a finomságba.

Tiszta juharszirup: Csak pár evőkanál tiszta juharszirup elegendő édességet ad ahhoz, hogy ezek az egészséges muffinok olyan ízűek legyenek, mint egy csemege, de anélkül, hogy hozzáadna egy csomó extra cukrot. Ha inkább kókuszcukrot, barna cukrot vagy normál nádcukrot használsz, nyugodtan cseréld le!

Hengerelt zab: A régimódi zab finom sűrű textúrát és diós ízt kölcsönöz ezeknek a muffinoknak. A legjobb állag érdekében hengerelt zabot ajánlok, de a gyors zab vagy az instant zab is használható. használom csíráztatott gluténmentes zab amelyek glifozátmentesek, így a zabban lévő tápanyagok biológiailag jobban hozzáférhetők.

Őrölt fahéj: Egy csipetnyi fahéj olyan kellemes ízt ad ezeknek a muffinoknak! Használhat sütőtökös pite fűszert vagy almás pite fűszert is.

Só: A bőséges sómennyiség fokozza ezekben a muffinokban az összes ízt. A mérték magasnak tűnhet, de erősen javaslom, hogy ragaszkodjon hozzá, kivéve, ha egészségügyi okokból kerülnie kell a sót. Ez biztosítja, hogy a muffinok kellemes és édes ízűek legyenek anélkül, hogy több édesítőszert kellene hozzáadni.

Friss alma: Az apróra vágott friss alma ropogós textúrát és fanyar almaízt kölcsönöz ezeknek a muffinoknak! Granny smith almát használok, de bármilyen almafajtát választhatsz. Honeycrisp, gála, pink lady, fuji alma mind működik.

Tányér alma zabpehely muffin csészék.

Szeretné személyre szabni ezeket a fahéjas almás muffinokat? Íme néhány ötlet a recept megváltoztatásához.

Recept adaptációk:

  • Ha van kéznél érett banán, pépesíthet belőle kettőt-hármat (1 csésze értékben), hogy helyettesítse az almaszószt.
  • Cserélje ki a mandulavajat mogyoróvajra, kesudióvajra vagy napraforgómagvajra, ha szeretné.
  • Ha szeretné, növelheti az édességet, ha legfeljebb ¼ csésze tiszta juharszirupot vagy legfeljebb ⅓ csésze bármilyen granulált édesítőt ad hozzá.
  • Hagyja el teljesen a tiszta juharszirupot, hogy teljesen természetes módon édesített muffint kapjon.
  • Adjon hozzá 2-4 evőkanál chia magot, lenmagot vagy kendermagot az omega-3 zsírsavak infúziójához.

Most, hogy áttekintettük az összetevők listáját, süssünk finom, egészséges zabpehelypoharakat!

Hogyan készítsünk almás zabpehely poharat:

Melegítse elő a sütőt 350 Fahrenheit-fokra, és bélelje ki a muffinsütő muffinpapírral.

Keverje össze az almaszószt és a krémes mandulavajat egy nagy keverőtálban, és keverje jól össze.

Nedves hozzávalók almás zabpehely csészékhez egy keverőtálban.

Adjuk hozzá a tojást, a zabtejet, a vaníliakivonatot és a tiszta juharszirupot, és jól keverjük össze, amíg az összes nedves hozzávaló össze nem keveredik.

Tej és tojás a pépesített banán és mandulavaj tetejére egy keverőtálban.

Öntsük a zabot, az őrölt fahéjat és a tengeri sót (száraz összetevőket) a keverőedénybe, és keverjük addig, amíg minden össze nem áll.

Zab, fahéj és só a nedves hozzávalók tetejére.
Keverőtál alma zabpehely csésze keverékkel, készen kell sütni.

Tegye át a tésztát az előkészített muffin tepsibe, és töltse meg a poharak kétharmadát a zabkeverékkel. Minden zabpehely csésze tetejére szórjuk az apróra vágott almát.

Ezt teszem ahelyett, hogy az almát a zabtésztába keverném, hogy minden muffin körülbelül ugyanannyi almát kapjon, ahelyett, hogy egyenlőtlenül oszlana el. Ha inkább az almát szeretnéd a tésztába keverni, akkor nyugodtan!

Almás zabpehely keverékkel töltött muffintálca.

Az előmelegített sütő középső rácsán süssük 22-30 percig, vagy amíg a muffin csészék aranybarnák nem lesznek, és tiszta nem lesz.

vízszintes fotó sült zabpehely csészékről frissen a sütőből egy muffinsütőben

Hagyja teljesen kihűlni a megsült zabpehely muffinokat (legalább 25-30 percig), mielőtt lehúzza a muffin betéteket és elfogyasztja.

Tálaljuk a muffinokat úgy, ahogy vannak, vagy olvasztott vajjal és mézzel. Egy adag görög joghurt és friss gyümölcs, például áfonya és szeletelt banán remekül illik ezekhez a zabpehely muffin csészékhez.

Tárolja a maradék almás sült zabpehelypoharakat légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig. Nagyon jól megdermednek ezek a sült zabpehely muffinok! Egyszerűen fagyassza le őket egy cipzáras tasakban akár három hónapig.

Készítsen dupla adagot két muffinsütőben előre, hogy gyors reggelit készítsen az egész családnak.

Tányér zabpehely muffin tányérral az oldalára, egy muffint félbevágva, hogy a belsejét lássa.

És ez az! Egészséges, könnyű reggeli a zsúfolt reggelekre, egy falatozás, a tökéletes edzés utáni falat, ízletes desszert.

Készítse elő ezeket az almás zabpehelycsészéket ismételten, hogy mindig legyen kéznél egy finom csemege! Ideális iskolai ebédekhez, kirándulásokhoz, kempingezéshez!

Ha szerette a sült zabpelyhet vagy zabpehelypoharat, próbálja ki az áfonyás banános sült zabpehely csészéket, a vegyes bogyós és almás sült zabpelyhet és a banános sült zabpehelyemet is.

Próbáld ki ezeket az egészséges muffin recepteket is!

Egészséges muffin receptek:

Egy csésze, ami csordultig van

Hozzávalók

  • 1 csésze almaszósz (vagy 2 nagy, érett tört banán)

  • ½ csésze krémes mandulavaj

  • 2 nagy tojás

  • 1 ½ csésze zabtej*

  • 1 tk tiszta vanília kivonat

  • 2 evőkanál tiszta juharszirup**

  • 2 bögre hengerelt zab

  • 1 ½ teáskanál őrölt fahéj

  • ½ teáskanál tengeri só

  • 1 Granny Smith alma, meghámozva, kimagozva és apróra vágva

Utasítás

    1. Melegítse elő a sütőt 350 Fahrenheit-fokra, és sorban a muffinsütő val vel muffin papírok.

    2. Keverje össze az almaszószt és a krémes mandulavajat egy nagy keverőtálban, és keverje jól össze.

    Nedves hozzávalók almás zabpehely csészékhez egy keverőtálban.

    3. Adja hozzá a tojást, a zabtejet, a vaníliakivonatot és a tiszta juharszirupot, és jól keverje össze, amíg az összes nedves hozzávaló össze nem keveredik.

    Tej és tojás a pépesített banán és mandulavaj tetejére egy keverőtálban.

    4. Öntse a zabot, az őrölt fahéjat és a tengeri sót (száraz összetevőket) a keverőedénybe, és addig keverje, amíg minden össze nem áll.

    Zab, fahéj és só a nedves hozzávalók tetejére.Keverőtál alma zabpehely csésze keverékkel, készen kell sütni.

    5. Tegye át a tésztát az előkészített muffin tepsibe, és töltse meg a csészéket kétharmadáig a zabkeverékkel. Minden zabpehely csésze tetejére szórjuk az apróra vágott almát. Ezt teszem ahelyett, hogy az almát a zabtésztába keverném, hogy minden muffin körülbelül ugyanannyi almát kapjon, ahelyett, hogy egyenlőtlenül oszlana el. Ha inkább az almát szeretnéd a tésztába keverni, akkor nyugodtan!

    Almás zabpehely keverékkel töltött muffintálca.

    6. Süssük az előmelegített sütő középső rácsán 22-30 percig, vagy amíg a muffincsészék aranybarnák nem lesznek, és teszteljük a tisztaságot.

    vízszintes fotó sült zabpehely csészékről frissen a sütőből egy muffinsütőben

    7. Hagyja teljesen kihűlni a megsült zabpelyhes muffinokat (legalább 25-30 percig), mielőtt lehúzza a muffin betéteket és elfogyasztja.

    Tányér zabpehely muffin tányérral az oldalára, egy muffint félbevágva, hogy a belsejét lássa.
    Tálaljuk a muffinokat úgy, ahogy vannak, vagy olvasztott vajjal és mézzel. Egy adag görög joghurt és friss gyümölcs, például áfonya és szeletelt banán remekül illik ezekhez a zabpehely muffin csészékhez.

Megjegyzések

Tárolja a maradék almás sült zabpehelypoharakat légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 1 hétig. Nagyon jól megdermednek ezek a sült zabpehely muffinok! Egyszerűen fagyassza le őket egy cipzáras tasakban akár három hónapig.

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy kis jutalékot fizetek a megvásárolt termékek után, további költségek nélkül.