Oldal kiválasztása

[ad_1]

A sült édesburgonya minden étel finom kiegészítője. Ebben a bejegyzésben megtanítjuk hogyan kell édesburgonyát sütni 3 egyszerű lépésben + hogyan fűszerezd és használd újra a sütőben sült édesburgonyát.

Vajjal megkent tányéron sült édesburgonya.

A legjobb sült édesburgonya recept

Ez a legjobb sütőben sült édesburgonya recept az interneten! Miért? Minden alkalommal lágyak és tökéletesen főznek!

Ráadásul az olívaolajjal, a sóval és a borssal alapvetően fontosnak tartjuk, hogy édesburgonyát tetszés szerint ízesítsd. Olvass tovább, hogy megtanulj mindent, ami édes ízű!

Ez a jól bevált sült édesburgonya recept az egyik kedvenc ünnepi köretünk és hétvégi étkezésünk. Hatalmas rajongói vagyunk a gyökérzöldségeknek, és nálunk az édesburgonya vezeti a listát.

Sült édesburgonya GYIK

Milyen az édesburgonya íze?

Az édesburgonya keményítőtartalmú zöldség, amely hasonló állagú, mint a normál fehér burgonya (puhább), de sokkal édesebb ízű. Innen ered a neve.

A sült édesburgonya egészséges az Ön számára?

A sült édesburgonya tele van összetett szénhidrátokkal, rostokkal, c-vitaminnal és antioxidánsokkal, így minden étkezés egészséges kiegészítője. Az édesburgonya természetesen gluténmentes, vegán és paleobarát. Édes ízűek, és a gyerekek imádni fogják őket!

Édesburgonya táplálkozási tények

1 csésze, felkockázva: 114 kalória, 27 g szénhidrát, 0 g zsír, 4 g rost, 6 g cukor és 2 g fehérje

Vajjal megkent tányéron sült édesburgonya.

Az édesburgonya sütése (lépésről lépésre)

Kíváncsi vagy: Hogyan sütök édesburgonyát? Ebben a részben bemutatjuk, hogyan készítsünk minden alkalommal tökéletes sült édesburgonyát!

1. lépés: Mosás és piszkálás

Először is. Dörzsölje le édesburgonyáját meleg víz alatt. Ez eltávolítja a szennyeződéseket és a maradványokat. Végül is a földről származnak.

Ezután villával szúrjon 6-8 lyukat minden burgonyába. Ez elősegíti a burgonya olívaolajjal és fűszerekkel való átitatását, valamint elősegíti a főzési keringést.

Ki kell szúrnom az édesburgonyámat?

A legtöbben azt mondják, hogy fúrj lyukakat a burgonyába, nehogy felrobbanjon a sütőben, de mi ezt mindkét módon teszteltük, és még soha nem robbant fel a burgonya.

Ne feledje, hogy ha az édesburgonyát mikrohullámú sütőben tervezi főzni, a lyukak NAGYON megakadályozzák, hogy felrobbanjanak.

tipp

Ügyeljen arra, hogy hasonló méretű és vastagságú burgonyát használjon, hogy egyenletesen főjön.

2. lépés: Előkészület

Ezután győződjön meg arról, hogy a burgonya száraz, majd kenje be mindegyik édesburgonyát olívaolajjal (bármilyen olaj működik). Ezután bőségesen ízesítjük sóval és borssal.

Az olívaolajtól a bőr szép és ropogós lesz, miközben a húsa puha és tökéletes marad.

Jegyzet: ha édesburgonyapürét tervezel, akkor nem kell sóval és borssal ízesíteni.

Íz variációk

Ha szeretnél egy kicsit megkedvelni az édesburgonya ízeit, akkor feltétlenül ízesítheted több fűszerrel. Próbálja ki a következők valamelyikét:

  • Fokhagyma por
  • paprika
  • őrölt fahéj

Kell alufólia?

Szívesen csomagolja a burgonyát alufóliába. Ez segít a párolásban (nagyon alkalmas pürésítéshez). De ha ezt a ropogós bőrt keresi, azt javasoljuk, hogy ne használjon fóliát.

3. lépés: Pörkölés

Szeretjük az egész édesburgonyánkat magasabb hőfokon megsütni, hogy belül rendkívül puha, kívül ropogós héjú legyen.

Helyezze az édesburgonyát egy sütőlapra, ügyelve arra, hogy egymástól távol helyezkedjenek el, és ne érjenek egymáshoz. Ezután süsse meg az édesburgonyát 425ºF-on 45-60 percig (vagy tovább). Tudod, hogy a burgonya kész, ha villával könnyen átszúrhatod a burgonya legvastagabb részébe.

Szóval, meddig kell édesburgonyát sütni?

Süssük az édesburgonyát 425ºF-on 45-60 percig.

És itt van, a legtökéletesebb sült édesburgonya az interneten!

a méret számít

Minél nagyobb édesburgonyát használsz, annál tovább kell sütni. Ugyanez vonatkozik a kisebb édesburgonyára is. Nagy édesburgonyát használtunk, és körülbelül 60 percig tartott.

Villán sült édesburgonya.

Feltöltési ötletek

Most, hogy a sült tepertőid kivették a sütőből, ideje enni! Mindig fogyaszthatod őket simán, de különféle ízváltozatokkal is feldobhatod őket. Próbáld ki a következőket:

  • Vaj + só + bors
  • Mandulavaj + juharszirup + őrölt fahéj
  • Marha chili + reszelt sajt
  • Görög joghurt + metélőhagyma
  • Taco hús + salsa
  • Barna cukor + pekándió
  • Mini mályvacukor

próbáld ezt!

Legyen igazán divatos a sült édesburgonya receptje, és töltse meg! További információkért tekintse meg a Töltött édesburgonya 3-féle bejegyzésünket.

Hogyan tálaljuk a sült édesburgonyát

Ötleteket adtunk, hogyan fogyaszd el frissen a sütőből kivett édesburgonyát, de tudtad, hogy sokkal többet tehetsz velük –> rakott ételek, desszertreceptek, hamburgerek, hummusz stb. Készülj elborult az eszed!

Hogyan készítsünk édesburgonyapürét sült édesburgonyából

Van maradék édesburgonya? Készíts édesburgonyapürét! Íme egy gyors bemutató, hogyan kell ezt megtenni:

  1. Miután megsütötte az édesburgonyát, hagyja hűlni 20-30 percig.
  2. Ezután félbevágjuk és kikanalazzuk a húsukat.
  3. Helyezze a húst egy konyhai robotgépbe, és dolgozza fel magas hőmérsékleten 60 másodpercig. Az édesburgonya nedvességétől függően előfordulhat, hogy hozzá kell adni egy kis vizet, hogy elsimítsa a dolgokat.

Milyen édesburgonyát használjak ebben a receptben?

Az édesburgonyának sokféle változata létezik. Piros édesburgonya, lila, fehér stb. Bármilyen fajta bevált ehhez a recepthez, csak ügyeljen arra, hogy nagyjából egyforma méretű legyen, hogy egyenletesen süljön el.

Édesburgonya vs. jam

Kíváncsi vagy, mi a különbség az édesburgonya és a jamgyökér között? Bár hasonló megjelenésűek, a jamgyökér héja keményebb (hasonló a fa kérgéhez) és keményítőbb húsa (hasonló a fehér burgonyához).

Íme egy nagyszerű cikk a különbségről.

Vajjal megkent tányéron sült édesburgonya.

Tárolás

Hagyja teljesen kihűlni az édesburgonyát. Ezután helyezze át őket egy légmentesen záródó edénybe, és tárolja a hűtőszekrényben 3-5 napig.

Használati útmutató a fagyasztáshoz

A sült édesburgonya lefagyasztásához hagyja teljesen kihűlni. Ezután szorosan csomagolja be alufóliába, és tegye egy fagyasztóbiztos gallon méretű zacskóba legfeljebb 3 hónapra.

Vissza az alapokhoz Édesburgonya oktatóanyagok

Az édesburgonya kiváló, sokoldalú zöldség sütéshez, pürésítéshez, sütéshez, tálakba adáshoz – a lista folytatható! Tekintse meg az édesburgonya oktatóanyagainkat.

Sült édesburgonya egy tányéron, villával.

Fényképezés: Az ebben a bejegyzésben készült fényképeket Ashley McGlaughlin készítette a The Edible Perspective-ből.