Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ez könnyen sült pulykabélszín pulyka sós lével, majd csodálatos pulykafűszerünkkel készítjük szuper ízűvé. Élvezd!

szeletelt pulyka szűzpecsenye tányérra.

Szuper lédús pulykabélszín recept

A pulyka szűzpecsenye egy fantasztikus pulykadarab, amelyet egy kisebb hálaadási összejövetelen szolgálhat fel. Ez a pulyka szűzpecsenyerecept nagyon szépen megsül a sütőben, nagyon jól tartja az ízét, és szuper szaftos lesz!

Ebből a bejegyzésből mindent megtudhat a pulykabélszínről, az ízesítésről, mitől ez a legjobb pulykabélszín, és hogyan kell tökéletesre főzni. ÉLVEZD!

Hol vásárolsz pulykabélszínt? Kedvenc helyünk, ahol pulykabélszínt vásárolhatunk, a Trader Joe’s. Valójában egész évben hordják, ami fantasztikus!

miért fogod szeretni

Ez a pulyka szűzpecsenye a nagyszerű alternatíva egy egész madár elkészítéséhez! Ha egy kis hálaadást tartasz, vagy csak egy finom hideg ételre vágysz, ez a sült pulykabélszín neked való.

kézzel veregető pulyka szűzpecsenye a tányérra.

Mi az a pulykabélszín?

A pulykamell csont nélküli, bőr nélküli része a pulykamell. Ez egy nagyon lágy hússzelet (ha megfelelően főzték!), mert a pulykák általában nem mozognak gyakran.

gyors tipp!

Pulyka bélszín vásárlásakor előfordul, hogy a bélszínt két bélszínnel adják el, ezért legyen óvatos, ha egy bizonyos súlyt keres.

A pulykamell bélszín ugyanaz, mint a pulykamell?

A pulykamell a pulykamell csont nélküli és bőr nélküli része, a pulykamellet pedig általában csontban és bőrrel együtt vásárolják meg.

Ajánlott konyhai eszközök

Mielőtt elkezdené ezt a pulykabélszín receptet, íme konyhai eszközjavaslataink, hogy zökkenőmentes legyen a főzés!

Hogyan ízesítsük a sült pulykabélszínt

A többi baromfihúshoz hasonlóan a pulyka szűzpecsenye igazán nagyszerű munkát végez, átveszi annak ízét, amit fűszerez vagy pácol. Őszintén szólva, ez a pulykadarab hasonlít a csirkemellhez, amely hasonló módon kapja meg az ízét.

Ehhez a pulykabélszín recepthez egy egyszerű pulyka sólevet használtunk, amely annyi ízt áraszt a pulykából.

Ezután bevonjuk a csodálatos pulykafűszerünket, mielőtt a sütőben sütjük. Pulykafűszerünk szárított kakukkfű, szárított rozmaring, szárított oregánó, barna cukor, fokhagymapor, só, fekete bors, chili por és füstölt paprika tökéletes kombinációja. Nagyon finom!

ízletes pulykafűszer egy tálban

próbáld ki!

Pulyka fűszerezés

Kerülje el a boltban vásárolt pulykaízesítőt, és használja a legízletesebb pulykaízesítőt, amely 9 összetevőből készült, amit ki is tud mondani. Ez a fűszerezés fokhagymaporból, barna cukorból, kóser sóból és más egyszerű fűszerekből áll.

kap receptet

Pulyka bélszín sós lében Hozzávalók

Ehhez az egyszerű pulykabélszínhez a következő fűszereket és gyógynövényeket használtuk, amelyek csodálatos ízt árasztanak a pulyka számára:

  • Kóser só
  • Fekete bors
  • Egész szegfűszeg
  • Friss rozmaring
  • Friss kakukkfű

Hogyan főzzük a pulykabélszínt a sütőben

Az alábbiakban részletes, lépésről lépésre útmutatást talál a pulykabélszín sütőben történő főzéséhez. A teljes, írott receptért és az összetevőkért görgessen le a receptkártyához.

Készítsünk pulyka sóoldatot

Vegye ki a két pulykabélszínt a csomagolásból, és papírtörlővel törölje szárazra.

Most itt az ideje elkészíteni a sóoldatot. Adjunk hozzá vizet és kóser sót egy kis serpenyőbe, keverjük össze és melegítsük közepes lángon, amíg a só fel nem oldódik. Ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.

Ezután adjuk hozzá a fekete borsot, az egész szegfűszeget, a rozmaringot és a kakukkfüvet a serpenyőbe, és keverjük össze. Tegye félre, és hagyja állni 10 percig, vagy amíg teljesen kihűl.

Helyezze Törökországot sóoldatba

Helyezze a pulyka szűzpecsenyét egy mély tálba vagy 9 × 13-as rakott edénybe.

Amikor a sóoldat kihűlt, öntsük a sóoldatot a pulyka szűzére. Ügyeljen arra, hogy a sóoldat ellepje a bélszínt.

bélszín sós lében.

Sós pulyka

Fedje le a rakott edényt műanyag fóliával, és tegye a pulykát a hűtőszekrénybe. Hagyja állni a pulyka szűzpecsenyét legalább 6 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át.

Melegítse elő a sütőt

Ha készen áll a pulykabélszín sütésére, melegítse elő a sütőt 400°F-ra, és terítsen egy darab sütőpapírt a tepsire.

Dobja el a sóoldatot és öblítse le a pulykot

Vegye ki a pulykát a hűtőszekrényből, és dobja ki a sóoldatot.

Öblítse le a pulykát hideg folyó víz alatt, és törölje szárazra papírtörlővel, majd helyezze a pulyka szűzpecsenyét a sütőpapírra.

Száraz dörzsölővel ízesítsük a pulykát

A pulyka szűzpecsenyét megszórjuk a száraz dörzsölővel. Masszírozza be a száraz dörzsölőt a pulyka szűzpecsenyébe, ügyelve arra, hogy az egész bélszínt beborítsa.

A pulykabélszín tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, és a tepsit a sütőbe tesszük.

fűszerezett pulyka szűzpecsenye.

Süsd, szeleteld és élvezd

Süssük a pulyka szűzpecsenyét 20 percig, fordítsuk meg a bélszínt, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165ºF-ot.

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni a pulykát 5 percig.

Szeleteljük fel a pulyka szűzpecsenyét, és tálaljuk kedvenc oldalával.

hús hőmérő

Próbáld ki!

Thermoworks Thermapen

Esküszöm, hogy húshőmérőt használunk, ha bármilyen húst sütünk. Az Thermapen a mi go-to húshőmérőnk, amely minden alkalommal működik.

Vásárolj most

sült bélszín a tepsiben.

Pulyka hátszín GYIK

Milyen hőfokon főzzem a pulykabélszínt?

A sült pulykabélszín receptjének elkészítéséhez a legjobb sütőhőmérséklet 400 ºF. A cél az, hogy a sertéshús belső hőmérséklete elérje legalább a 165ºF-ot (újra: Élelmiszerbiztonság).

Mennyi ideig főzöd a pulykabélszínt 350 fokon?

A pulyka szűzpecsenye 350 ºF-on körülbelül 50-55 perc alatt éri el a biztonságosan fogyasztható, 165 ºF-os belső hőmérsékletet.

Mennyi idő alatt sül meg a pulykabélszín 400 fokon?

A pulyka szűzpecsenye körülbelül 35-40 percet vesz igénybe 400 ºF-on, hogy elérje a biztonságosan fogyasztható, 165 ºF-os belső hőmérsékletet.

Le kell fedni a pulyka szűzpecsenyét a sütőben?

Egyes receptek azt írják elő, hogy sütés közben fedje le a pulyka szűzpecsenyét, de a mi receptünk nem utasítja erre.
Ha a pulyka szűzpecsenye túlságosan barnulni kezd a tetején, letakarjuk alufóliával, amíg el nem éri a 165 fokos belső hőmérsékletet.

A pulyka szűzpecsenye annál puhább lesz, minél tovább főzi?

A pulykabélszín nagyon sovány hús, ami azt jelenti, hogy gyorsan kiszáradhat.
Tehát, ha túl sokáig főzi, fennáll a veszélye, hogy túlsüti a húst, amitől száraz, szálkás állagú lesz. És ezt senki sem akarja!

Miért hagyjam pihenni a pulykabélszínt?

Csak hagyd pihenni a pulykabélszínt, hogy a leve pihenjen és visszaszívódjon a húsba.

szeletelt pulykabélszín.

Hogyan kell a pulyka hátszínt tárolni

Hagyja teljesen kihűlni a sült pulykabélszínt. Ezután tegye át egy nagy, üvegedénybe, és zárja le.

Legfeljebb 3-5 napig tárolható hűtőszekrényben.

Újramelegítési utasítások

Mikrohullámú sütő: Helyezzen egy adag pulykabélszínt egy mikrohullámú sütőben használható tányérra. Mikrohullámú sütőben 60-90 másodpercig.

Sütő: Melegítse elő a sütőt 350 ºF-ra. Ezután permetezzen be egy sütőedényt főzőpermettel. Adjuk hozzá a főtt pulykabélszínt. Süssük lefedve körülbelül 20 percig, vagy amíg a közepe meleg nem lesz.

Le tudod fagyasztani a maradék pulykabélszínt?

A maradék pulykabélszín lefagyasztásához hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután tegye át egy gallon méretű, fagyasztásra alkalmas műanyag zacskóba. Távolítson el annyi levegőt, amennyit csak lehetséges, és fagyassza le 3 hónapig.

pulyka szűzpecsenye

Sült pulyka bélszín receptje

Készítse el ezt a lédús sült pulyka szűzpecsenyét hálaadás napjára vagy könnyű hétköznapi étkezésre. Egyszerű pulyka-sólével és ízletes pulykaszáraz dörzsöléssel készült!

Előkészítés:6 órák

Szakács:40 percek

Teljes:6 órák 40 percek

Hozzávalók

  • 2 lbs. pulyka szűzpecsenye 2 db-os csomagban kell lennie
  • 2 csészéket víz
  • ¼ csésze kóser só
  • 2 teáskanálnyit szemes fekete bors
  • 2 teáskanálnyit egész szegfűszeg
  • 2 gallyak friss rozmaring vagy 1 evőkanál szárított rozmaring
  • 2 gallyak friss kakukkfű vagy 1 evőkanál szárított kakukkfű

Utasítás

  • Vegye ki a két pulykabélszínt a csomagolásból, és papírtörlővel törölje szárazra. Félretesz, mellőz.

  • Először készítse el a sóoldatot. Adjunk hozzá vizet és kóser sót egy kis serpenyőbe, keverjük össze, és közepes lángon melegítsük, amíg a só fel nem oldódik. Ne forraljuk fel. Vegyük le a tűzről.

  • Ezután adjuk hozzá a fekete borsot, az egész szegfűszeget, a rozmaringot és a kakukkfüvet a serpenyőbe, és keverjük össze. Tegye félre, és hagyja állni 10 percig, vagy amíg kihűl.

  • Helyezze a pulyka szűzpecsenyét egy mély tálba vagy 9 × 13-as rakott edénybe. Amikor a sóoldat kihűlt, öntsük a sóoldatot a pulyka szűzére. Ügyeljen arra, hogy a sóoldat ellepje a bélszínt.

  • Fedje le a rakott edényt műanyag fóliával, és tegye a pulykát a hűtőszekrénybe. Hagyja állni a pulyka szűzpecsenyét legalább 6 órán át, de lehetőleg egy éjszakán át.

  • Ha készen áll a pulykabélszín sütésére, melegítse elő a sütőt 400°F-ra, és terítsen egy darab sütőpapírt a tepsire.

  • Vegye ki a pulykát a hűtőszekrényből, és dobja ki a sóoldatot. Öblítse le a pulykát hideg folyó víz alatt, és törölje szárazra papírtörlővel, majd helyezze a pulyka szűzpecsenyét a sütőpapírra.

  • A pulyka szűzpecsenyét megszórjuk a száraz dörzsölővel. Masszírozza be a száraz dörzsölőt a pulyka szűzpecsenyébe, ügyelve arra, hogy az egész bélszínt beborítsa.

  • A pulykabélszín tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, és a tepsit a sütőbe tesszük.

  • Süssük 20 percig a pulykabélszínt, fordítsuk meg a bélszínt, és süssük további 15-20 percig, vagy amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165ºF-ot.

  • Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk pihenni a pulykát 5 percig.

  • A pulyka bélszínt felszeleteljük és tálaljuk.

Táplálkozási tények

Kalória: 222kcal Szénhidrátok: 6g Fehérje: 43g Zsír: 6g Rost: 1g Cukor: 4g

Fényképezés: A bejegyzésben szereplő fényképeket Erin készítette a The Wooden Skillet-ből.