Oldal kiválasztása


Ez a legízletesebb egy fazék csirke és rizs az interneten. A miénk egyszerű csirke és rizs recept lédús csirkecombbal és kellemes rizskeverékkel készül, így extra zöldségeket kaphat!

csirke és rizs holland sütőben.

A legjobb One Pot csirke és rizs recept

Nálunk nagy divat az egyedényes étkezés. Amikor azt mondom, egyedényes ételek… olyan ételekre gondolok, amelyekben beszerezheti 1. fehérjét, 2. zöldséget és 3. gabonát, mindezt egyetlen edény használatával.

A rakott csirke receptünk például csak egy rakott ételt használ. A serpenyős csirke és burgonya csak öntöttvas serpenyőt használ. És az Instant Pot sertéssültünk csak az Instant Potot használja.

Ez az egy fazék csirke és rizs nem különbözik olvasóink kedvenc egyedényes ételeitől, de egy Holland sütő. Ha még nem rendelkezik holland sütővel, akkor nagyon ajánljuk. Nagyon egyszerűvé teszi az egyedényes főzést!

Mi az a csirke és rizs?

A csirke és rizs egy klasszikus amerikai étel, ahol csirkemellet vagy csirkecombot és fehér rizst főznek egy edényben húslevessel és fűszerekkel.

Hagyományosan tejszínes gombalevest használnak, de mi úgy döntöttünk, hogy egész összetevőket használunk, és bónuszként csökkenti a nátriumtartalmat is!

A legjobb csirke- és rizssütik rendkívül ízletesek, és zöldségeket tartalmaznak, hogy jól lekerekített ételt készítsenek (tipp, ez a recept!).

Miért kell elkészíteni ezt a csirke-rizs receptet?

Annyi csirke- és rizsrecept található az interneten, de egy dolgot megígérhetek… ez százszor a legjobb! Többször teszteltük, mint amennyit meg tudna számolni, és az íze nem evilági.

Aroma: ennek az ételnek az íze a ponton van. Csirkeleves, fűszerek, fokhagyma, vaj és Worcestershire szósz kombinációját használtuk, hogy megkapjuk ezt az ultra sós ízt.

Egyedény: valóban nincs jobb annál, mint ha nem kell millió edényt és serpenyőt kitakarítani a vacsora elkészítése után. Tisztíts meg egy edényt és kész!

Maradék: Ha 1 vagy 2 ember vagy, több ételt fog kapni ebből a csirkehúsból és rizsből.

Kiegyensúlyozott étkezés: Fehérje + Zöldség + Gabona = tökéletes kiegyensúlyozott étkezés minden éjszakára.

Szükséges konyhai eszközök

Tudja, hogy ehhez a csirke és rizs recepthez holland sütőre van szüksége, mi teszi még könnyebbé az életét?

Mi az a holland sütő?

A holland sütő öntöttvasból készült nagy, nehéz fazék. Kiválóan alkalmas egyedényes ételek főzésére, mert megtartja a hőt, ami elősegíti az étel egyenletes főzését.

Mit lehet használni a holland sütő helyett?

Nincs holland sütőd? Nincs mit! Néhány dolgot megtehet:

  1. Használjon mély öntöttvas edényt, amely elég nagy ahhoz, hogy mindent elférjen.
  2. Egy serpenyőben pirítsuk meg, majd tegyük át mindent egy tepsibe a sütéshez.
  3. Használjon normál készletet. Lehet, hogy kicsit növelni kell a sütési időt.

Nagy Jones, a hollandkisasszony

Nagy Jones

A hollandok

Ez a kedvenc holland sütőnk. Ez egy 6,75 literes zománcozott öntöttvas holland sütő, amely szuper jó minőségű és gyönyörű.

Vásárolj most!

sült csirkecomb holland sütőben.

Ami kell a csirkéhez és a rizshez

  • Csirke: ez a recept 2 fontot igényel. csontos, bőrös combon, de nyugodtan használhatod a csont nélküli bőr nélkülit is. Bármit is szeretne.
  • Rizs: ügyeljen arra, hogy hosszú szemű fehér rizst, például basmati-t használjon. Ezt a receptet NEM barna rizzsel és/vagy instant rizzsel teszteltük, de a folyadék aránya nagymértékben változhat.
  • Zöldségek: Ehhez a csirke és rizs recepthez szükséges zöldségek a sárgarépa, a hagyma, a gomba és a borsó.
  • Fűszerek: fel kell vernie egy adag híres univerzális csirkefűszerünket. Vagy használhat boltban vásárolt fajtát. Ezenkívül fokhagymaporra, hagymaporra, sóra és borsra lesz szüksége.
  • Titkos összetevő: titkos összetevőnk a Worcestershire szósz! Ecetes és sós, és nagyszerű ízkiegészítő. Nincs Worcestershire-je? Használjon balzsamecetet vagy almaecetet helyette.

Szóval, mitől olyan ízletes ez a holland sütőcsirke és rizs?

Ó, az égető kérdés, hogy ez a csirke-rizs recept miért ízletesebb, mint a többi? Nos, hadd fogalmazzam meg neked:

  • Az csirke fűszerezés a combokhoz használtunk pont. Nemcsak a csirkét ízesíti, de a rizs ízét is hozzáadja, és olyan íze van, mint a szuper ízletes csirke és rizs tábori étel (ha tudod, hogy tudod).
  • Vaj – ne spóroljunk a vajjal. Valóban csodálatos ízt ad hozzá.
  • Worcestershire – és a titkos hozzávaló a Worcestershire szósz. Szeretjük ennek az összetevőnek az ecetét és ízét.

Egészséges a csirke és a rizs?

A házi csirke és rizs egészséges, kiegyensúlyozott étkezés, amely a hét bármely estéjén kiváló! Hogy ez a recept még egészségesebb legyen: 1. hagyd ki a vajat és használj olívaolajat és 2. használj csirkemellet a combok helyett.

Swapok

Rizs – ez a recept basmati fehér rizst ír elő, de jázmin rizzsel is működik. Ezt a receptet NEM barna rizzsel vagy bármilyen instant rizzsel teszteltük, ezért kerülje el ezeket.

Csirke – bár mi 100%-ban a csirkecombot részesítjük előnyben a csirkehús és a rizs mellé, nyugodtan használhatod helyette a csirkemellet.

rizs és zöldségek raktárban.

Hogyan készítsünk csirkét és rizst (lépésről lépésre)

Így, hogyan készítesz csirkét és rizst a semmiből? Ez olyan könnyű! Ne feledje, görgessen le egészen a receptkártyánkhoz a teljes összetevőkért és az utasításokért.

  1. Szezon + Sült csirke: Bőségesen fűszerezze a csirkecombokat egy univerzális csirkefűszerrel. Ezután melegítsen olívaolajat a holland sütőben, és süsse meg a combokat mindkét oldalát. Itt az a cél, hogy színt és fényességet adjunk nekik, és egy csodálatos kéreg képződjön a bőrön,
  2. Párolt zöldségek: Adjunk hozzá még vajat és olívaolajat az edénybe, majd pirítsuk meg a fokhagymát, a hagymát, a gombát és a sárgarépát. Ne főzze végig őket, a cél az, hogy csak elindítsa a főzési folyamatot.
  3. Adja hozzá az összes hozzávalót: Adjuk hozzá a fehér rizst, a csirkelevest, a fagyasztott borsót, a Worcestershire szószt és a többi fűszert, majd keverjük össze.
  4. Süt: Fedjük le a holland sütőt fedéllel, és süssük 375ºF-on körülbelül 35 percig. Távolítsa el a fedőt, és egy hőmérővel ellenőrizze, hogy a csirke legvastagabb része elérte-e a 165 °F belső hőmérsékletet. A rizst teljesen meg kell főzni, és minden folyadékot fel kell szívni. Ha nem, folytassa a főzést további 5-10 percig.

csirkecomb hegye

Ne feledje, a csirkecombok minden formában és méretben kaphatók. Közepes méretű combokat használtunk, és a főzési idő körülbelül 35 perc volt.

nyers rizs sült csirkecombbal a tetején.

Tárolás

Hagyja teljesen kihűlni a csirkét és a rizst. Ezután tegye át egy nagy, üvegedénybe. Lefedve, légmentesen záródó edényben 3-5 napig hűtőben tároljuk.

tárolási tipp!

Ha van hely a hűtőszekrényben, egyszerűen tárolhatja a csirkét és a rizst a holland sütőben. Ezzel megspórolsz néhány ételt!

Le tudod fagyasztani a csirkét és a rizst?

Ha a csirke és a rizs lefagyasztását tervezi, javasoljuk, hogy először süsse végig, majd fagyassza le.

Hagyja teljesen kihűlni a csirke és rizs receptjét. Ezután töltse át fagyasztható edénybe, és távolítsa el a lehető legtöbb levegőt. Legfeljebb 3 hónapig fagyasztható.

Alternatív megoldásként megsütheti a csirkét és a rizst egy eldobható konténerben, és lefagyaszthatja.

Felengedés és felmelegítés: hagyjuk a tepsit egy éjszakán át a hűtőben kiolvadni. Ezután süssük a tepsit 350 ºF-on 30-45 percig, vagy amíg a közepén meleg nem lesz.

sült csirkecomb és rizs a tányéron.
egy fazék csirke és rizs

Egy fazék csirke és rizs

Ízletes csirke és rizs recept lédús csirkecombbal és a valaha fogyasztott legfinomabb rizskeverékkel! És igen, rengeteg zöldséget tartalmaz!

Előkészítés:15 percek

Szakács:35 percek

Teljes:50 percek

Zsír 24

szénhidrát 34

Fehérje 43

Hozzávalók

  • 2 lbs. csirkecombok csontos és bőrös
  • 3 evőkanál házi csirke fűszerezés
  • 2.5 evőkanál olivaolaj megosztott
  • 2 evőkanál vaj
  • 1/2 közepes fehér hagyma darált
  • 2 nagy gerezd fokhagyma darált (vagy 4 közepes)
  • 4 oz. fehér gomba felkockázva
  • 2 közepes sárgarépa darálva
  • 1 csésze fehér rizs fehér basmatit használtunk
  • 2 és 1/4 csésze csirkehúsleves
  • 1/2 csésze mirelit borsó
  • 1.5 evőkanál Worchestershire szósz
  • 1/4 teáskanál
  • 1/8 teáskanál őrölt bors
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1/2 teáskanál hagymapor
  • friss petrezselyem feltéthez

Utasítás

  • Először melegítse elő a sütőt 375 °F-ra. Ezután készítse elő a csirkecombokat úgy, hogy egy papírtörlővel szárítsa meg. Bőségesen megszórjuk őket csirkefűszerrel, és félretesszük.

  • Melegíts fel 1,5 evőkanál olívaolajat egy nagy holland sütőben közepes/magas lángon. Amikor az olívaolaj illatos. A csirkecombokat mindkét oldalukon 2 percig sütjük, hogy aranybarnára süljenek. Vegyük le a tűzről.

  • Adjunk hozzá 2 evőkanál vajat és 1 evőkanál olívaolajat a serpenyőbe, és egy fa edény segítségével távolítsuk el a barna darabkákat az aljáról. Ezután adjunk hozzá hagymát, fokhagymát, gombát, sárgarépát és egy csipet sót, és pirítsuk 2-3 percig.

  • Adjuk hozzá a fehér rizst, a csirkelevest, a fagyasztott borsót, a Worchestershire szószt és a fűszereket, majd keverjük össze. Vegyük magasra a hőt. Amikor a folyadék elkezd buborékolni, azonnal vegye le a tűzről.

  • Helyezze a megsült csirkecombokat a rizs tetejére, és tegye a tetejét a holland sütőbe.

  • 375 fokon 35 percig sütjük. Vegye ki a sütőből. Ezen a ponton a folyadéknak teljesen fel kell szívódnia. Ha nem, folytassa a sütést 5-10 percig, amíg felszívódik. Ellenőrizze a csirkecomb belső hőmérsékletét. Legalább 165ºF-nek kell lennie.

  • Lehetőség van az edény magas hőmérsékleten sütésére körülbelül 1-2 percig, hogy a csirke valóban aranybarna legyen.

  • Friss petrezselyemmel meghintjük, majd azonnal tálaljuk.

Táplálkozási tények

Kalória: 536kcal Szénhidrátok: 34g Fehérje: 43g Zsír: 24g Rost: 4g Cukor: 3g

Fényképezés: A bejegyzésben szereplő fényképeket Erin készítette a The Wooden Skillet-ből.