Oldal kiválasztása

[ad_1]

Crock Pot Healthy édesburgonyás rakott gluténmentes streusel öntettel a hálaadási asztalra. Ez a tejmentes, finomított cukormentes rakott édesburgonya recept olyan ízű, mint a klasszikus változat, és neked is jobb! Élvezze ezt a finom köretet szeretteivel!

Teljesen megfőtt édesburgonyás rakott pekándiós öntettel egy edény belsejében, fakanállal kivesz egy kanalat.

Gazdag, krémes és édes, a leghihetetlenebb pekándió töltettel, ez az egyszerű, edényes édesburgonyás rakott recept éppen olyan finom, mint az elkészítése.

Komolyan mondom, nem tudtam elszakadni tőle.

A kedvenc hálaadási köretem az édesburgonyás rakott, verseny nélkül. A második az egészséges zöldbab rakottom.

Míg évek óta készítem a Paleo édesburgonyás rakottomat a nagy ünnepi étkezéshez, idén szerettem volna kipróbálni egy új verziót, ami lassú tűzhelyben készül.

Így helyet takarítunk meg a sütőben, és akár 5 nappal az ünnepi vacsora előtt elkészíthetjük a rakott ételt, hogy minimálisra csökkentsük az ünnepi előkészületeket.

A lassú tűzhelyen készült édesburgonya rakott készítése mellett készítettem egy streusel feltétet, amiben mandulaliszt helyett gluténmentes univerzális lisztet használnak.

A végeredmény egy csodálatosan édes csemege a leggazdagabb és vajasabb ropogós diós feltéttel, amelyről soha nem gondolná, hogy tejmentes és finomított cukormentes.

Ez azon esetek egyike, amikor tényleg nem lehet különbséget tenni a könnyebb, egészségesebb változat és a klasszikus, több cukrot és vajat tartalmazó édesburgonyás rakott között.

Szelet édesburgonya rakott egy fehér tányéron, arany villával egy falatot.

Beszéljük meg az egyszerű összetevőket.

Hozzávalók a Crock Pot egészséges édesburgonyás rakotthoz:

Friss édesburgonya: Csupa sztár alapanyagunk! A nagy édesburgonyát meghámozzuk és feldaraboljuk, majd lassan főzzük, amíg szép és puha nem lesz.

Teljes zsírtartalmú konzerv kókusztej: Gazdagságot és krémességet kölcsönöz a burgonyapürének, teljes zsírtartalmú konzerv kókusztej Ez a tejmentes édesburgonya rakott zamatos és ízletes.

Feltétlenül használja teljes zsírtartalmú konzerv kókusztej inkább, mint egy könnyedebb változat, mivel a klasszikus édesburgonya receptben a nehéz tejszín vagy a teljes tej helyét veszi át, és a zsír nagy ízt ad.

Tojás: Hogy némi légiességet, pelyhességet vigyünk a rakottba, belekeverünk pár felvert tojást. Ez azt is segíti, hogy a rakott jól összetartsa, így könnyen adagolható.

Vaníliakivonat: A meleg íz hozzáadásával egy kis vaníliakivonat nagymértékben mélyíti az ételt.

Tiszta juharszirup (vagy méz): A rakott finomított cukormentesen tartásához használjuk tiszta juharszirup vagy mézzel édesítjük a burgonyát. Személyes ízlése szerint növelheti vagy csökkentheti a mennyiséget.

Fahéj: Az édesburgonyához és az öntethez is őrölt fahéj kerül, mivel a meleg fűszer minden őszi hangulatot kölcsönöz. Ha általában fahéj nélkül készíti el az édesburgonyás rakott receptjét, bátorítom, próbálja ki! Ez tényleg megváltoztatja a játékot! Ha van sütőtökös pite fűszerünk, nyugodtan használjuk helyette.

Gluténmentes univerzális liszt: Ez a csodálatos, addiktív rakott feltét többnyire gluténmentes lisztkeverékből készül. használom Bob’s Red Mill’s gluténmentes 1-1 sütőliszt de használhatod Pamela’s vagy King Arthur-t is a GF-keverékedhez.

Kókuszolaj (vagy vaj): Az öntet zsíros része kókuszolaj vagy olvasztott vaj. Gazdagságot és nedvességet hoz az öntetbe, hogy ne száradjon ki a felmelegedés során.

Kókuszcukor: Nem csak kókusz cukor elragadó karamellszerű ízt és édességet kölcsönöz az öntetnek, de nagyszerű textúrát is ad neki. A kókuszcukor glikémiás indexe alacsonyabb, mint a normál fehér cukornak, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, valamint gazdag karamell ízű, ezért szeretem annyira.

Pekándió: Az apróra vágott pekándiót a streusel öntethez keverjük, hogy diós ízt és finom állagot adjunk.

Só: Tengeri sót adnak mind a burgonyás keverékhez, mind a streusel öntethez, hogy fokozzák az összes ízt, így az egészséges köret merész ízvilágot ad.

Recept adaptációk:

  • Adjunk hozzá 2-3 evőkanál narancshéjat és/vagy 3 evőkanál narancslevet a pürésített édesburgonyához, hogy ízletes infúziót kapjunk.
  • Szereted a bourbont vagy a whiskyt? Keverjünk össze 3 evőkanál bourbont a burgonyával.
  • Cseréld le a pekándiót dióra
  • Az öntethez kókuszcukor helyett barna cukrot használjunk.
  • Ahelyett, hogy tiszta juharszirupot vagy mézet használna a pürésített édesburgonya keverékhez, használjon barna cukrot vagy nádcukrot, ha úgy tetszik.
  • A végén dobjon bele 1 csésze mini mályvacukrot, ha szereti a mályvacukrot.
Felülről lefelé fotó az egész edényről, benne lassú tűzhelyen készült édesburgonya rakott.

Gabonamentessé tehetem?:

Igen, feltétlenül!

Ha inkább ennek a finom receptnek a gabonamentes változatát részesíti előnyben a hálaadási menüben, egyszerűen tegye a következőket.

Cserélje ki a feltét hozzávalóit 1 ½ csésze mandulaliszttel, 1 csésze pekándióval, 3 evőkanál tiszta juharsziruppal, 3 evőkanál kókuszolajjal és 1 teáskanál őrölt fahéjjal. Egyszerűen keverje össze ezeket az összetevőket egy csipet tengeri sóval, és folytassa a recept többi utasításával.

Most, hogy minden alapvet kézben tartunk, készítsünk édesburgonyás rakottot a lassú tűzhelyen!

Hogyan készítsünk rakott édesburgonyát a fazékban:

Hámozza meg és vágja fel az édesburgonyát 1-2 hüvelykes kockákra, és tegye át a kockára vágott édesburgonyát lassú tűzhely.

Fazék apróra vágott édesburgonyával benne.

Öntsük hozzá a kókusztejet, és rögzítsük a fedőt az edényre.

Apróra vágott édesburgonya kókusztejjel egy edényben

Lassan főzzük magas fokozaton 3-4 órán keresztül, amíg a burgonya nagyon meg nem puhul.

Vegye le az edény fedelét, és használja a Krumpli nyomó pépesítsd össze a burgonyát és a kókusztejet, amíg el nem érik a kívánt krémességet. Elsőre úgy tűnik, hogy túl sok a kókusztej, de ne aggódj – felszívódik a burgonyába.

Édesburgonyapüré lassú tűzhelyben.

Megjegyzés: ha azt szeretné, hogy a folyamat ezen része gyorsabban menjen végbe, főzheti az apróra vágott burgonyát vízben 20-30 percig, vagy amíg nagyon megpuhul. Ízlés szerint sült édesburgonyát is készíthet. Keverje össze őket az edényben a kókusztejjel, és folytassa a recept többi részével.

Egy kis tálban felverünk két tojást.

Felvert tojás egy fehér tálban.

A felvert tojást, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót és a fahéjat összekeverjük az édesburgonyapürével.

Édesburgonyapüré, felvert tojás és méz egy edényben, összekeverésre készen.

Keverje össze a pekándió hozzávalóit egy nagy tálban, amíg jól össze nem áll.

Az édesburgonyás rakott feltét hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük.

Az öntetet rákenjük az édesburgonyára, és lassú tűzön főzzük további 2 órán át.

Lassú tűzhelyben édesburgonyapüré pekándió töltettel a tetején, lassú főzésre készen.

Azonnal tálald a főételhez és más köretekhez, vagy tárold a hűtőszekrényben akár 5 napig.

A rakott édesburgonya másnap és az elkészítés után néhány nappal mindig jobb ízű. Emiatt azt javaslom, hogy tálalás előtt legalább egy nappal készítse el az abszolút legjobb eredmény érdekében. Ha erre nincs ideje, ne aggódjon. Akkor is remekül fog sikerülni!

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig.

Édesburgonyás rakott edény, finom pekándió töltettel.

És ez az! Ízletes, egészséges burgonyás rakott édesburgonya recept az ünnepi asztalra, amelyet az egész család imádni fog. Ideális nyaraláshoz és minden különleges alkalomhoz, ahol ételre van szükség.

Tökéletes köret a hálaadásnapi vacsorához és azon túl is!

Ha további egészséges köretrecepteket keresel az ünnepi szezonra, nézd meg ezeket!

Még több egészséges köret:

Ásd bele ennek a finom édesburgonyás rakottnak a maradékát reggelire, desszertre és mindenre, ami a kettő között van!

Hozzávalók

Édesburgonyás rakott:

Feltöltés:

Utasítás

    1. Hámozza meg és vágja fel az édesburgonyát 1-2 hüvelykes kockákra, és tegye át a kockára vágott édesburgonyát lassú tűzhely. Öntsük hozzá a kókusztejet, és rögzítsük a fedőt az edényre.

    Fazék apróra vágott édesburgonyával benne.

    2. Lassan főzzük magas fokozaton 3-4 órán keresztül, amíg a burgonya nagyon meg nem puhul.

    3. Vegye le az edény fedelét, és használja a Krumpli nyomó a burgonya édesburgonyát és a kókusztejet összetörni, amíg el nem érik a kívánt krémességet. Elsőre úgy tűnik, hogy túl sok a kókusztej, de ne aggódj – felszívódik a burgonyába.

    Édesburgonyapüré lassú tűzhelyben.

    Megjegyzés: ha azt szeretné, hogy a folyamat ezen része gyorsabban menjen végbe, főzheti az apróra vágott burgonyát vízben 20-30 percig, vagy amíg nagyon megpuhul. Ízlés szerint sült édesburgonyát is készíthet. Keverje össze őket az edényben a kókusztejjel, és folytassa a recept többi részével.

    4. Verjünk fel két tojást egy kis tálkába.

    Felvert tojás egy fehér tálban.

    5. A felvert tojást, a juharszirupot, a vaníliakivonatot, a sót és a fahéjat összekeverjük az édesburgonyapürével.

    Édesburgonyapüré, felvert tojás és méz egy edényben, összekeverésre készen.

    6. Keverje össze a pekándió öntet hozzávalóit egy nagy tálban, amíg jól össze nem áll.

    Az édesburgonyás rakott feltét hozzávalóit egy keverőtálban összekeverjük.

    7. Az öntetet rákenjük az édesburgonyára, és lassú tűzön főzzük további 2 órán keresztül.

    Lassú tűzhelyben édesburgonyapüré pekándió töltettel a tetején, lassú főzésre készen.

    8. Azonnal tálald a főételhez és a többi körethez, vagy tárold hűtőben akár 5 napig is.

Megjegyzések

*5 font édesburgonya körülbelül 5 nagy édesburgonya. A legjobb eredmény érdekében mérje le a burgonyát az élelmiszerboltban, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelelő mennyiségben van.

**A tiszta juharszirupot helyettesítheti mézzel vagy barna cukorral. Használjon fel legfeljebb 1 csészét egy édesebb rakott ételhez.

*** Használjon barna cukrot vagy juharcukrot a kókuszcukor helyett, ha szeretné.

****Cserélje ki a gluténmentes lisztkeveréket normál univerzális lisztre, ha szeretné.

A rakott édesburgonya másnap és az elkészítés után néhány nappal mindig jobb ízű. Emiatt azt javaslom, hogy tálalás előtt legalább egy nappal készítse el az abszolút legjobb eredmény érdekében. Ha erre nincs ideje, ne aggódjon. Akkor is remekül fog sikerülni!

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 5 napig.

Táplálkozási információk

Hozam 12

Adag 1 (12-ből)

Mennyiség adagonként

Kalória 490Összes zsíradék 27gSzénhidrát 57gNettó szénhidrát 51gRost 6gCukor 30gFehérje 6g

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy kis jutalékot fizetek a megvásárolt termékek után, további költségek nélkül.