Oldal kiválasztása

A fetával töltött mini édes paprika receptje karamellizált hagymával és spenóttal egy hihetetlenül ízletes egy falat előétel. Ezeket a vadul lenyűgöző finomságokat könnyű elkészíteni, mindössze 6 alapvető hozzávalót igényelnek, és minden bizonnyal a bulikról beszélnek!

Sok évvel ezelőtt megosztottam a krémsajttal töltött babapaprika receptemet, és azóta is nagy sikert aratott.

Figyelj, szeretek bármit, ami a sajtszerű természetben van, de szerettem volna újra felkeresni a témát az egyik kedvenc sajtom, a feta segítségével. Arra is gondoltam, hogy jó móka lenne a karamellizált hagymás és spenótos megközelítést alkalmazni, hogy rengeteg ízt és lendületet vigyen az egészséges előételbe.

A csípős feta, vajas karamellizált hagymával, merész fokhagymával és friss spenóttal való kombinációja igazán ütős!

Nemcsak ízrobbanást jelentenek minden koktélpartihoz, ünnepi összejövetelhez vagy olyan eseményhez, ahol ételre van szükség, de szórakoztatóak és könnyen elkészíthetők.

Ezeket a fetával töltött paprikákat elhoztam a bátyám házába egy családi vacsorára, és azonnal elleptek a kérdések velük kapcsolatban. Mondjuk, azonnal eltűntek.

Döntő kérdés:

Ezek a paprikák csípősek?

Nem! Messze van tőle.

A mini édes paprika nagyon enyhe, mivel csak a kaliforniai paprika baba változata.

Ezeket a mini kaliforniai paprikákat teljesen csípőssé teheti, ha csípős szószt vagy pirospaprika pehelyet ad a töltelékes keverékhez.

Egyébként ezek a paprikák mindenki számára biztonságos köretnek számítanak, függetlenül a fűszertűrő képességétől.

Mivel ezek olyan egyszerűek, jó móka elkészíteni őket hétvégi előételként, amelyet bármelyik egészséges étkezés előtt fogyaszthat el.

Tányér feta töltött paprika

Beszéljük meg a hat egyszerű hozzávalót, amelyek ehhez a pimasz kis falathoz szükségesek.

Hozzávalók a fetával töltött mini édes paprikákhoz:

Mini édes paprika: Ha még soha nem láttad, a mini édes paprikát általában előre csomagolják egy zacskóba az élelmiszerboltok termék részlegében, a paprika vagy chili közelében. A friss minipaprika enyhe és édes ízű, élénk piros, narancssárga és sárga színben kapható, amelyek mindegyike megtalálható a csomagban.

Ehhez a recepthez kevesebb, mint egy tele zacskó kispaprikára lesz szüksége, így a receptet duplájára vagy háromszorozhatja, hogy a többit felhasználhassa, vagy salátákba, levesekbe teheti, vagy nyersen tálalhatja mártogatós szósszal, például hummusszal és ranch öntettel.

Avokádó olaj: Kiváló magas hőmérsékletű étolaj, avokádóolajjal előpirítjuk a paprikát, hogy szép és puha legyen. Az avokádóolajat a hagyma karamellizálására is használják. Nyugodtan használjon olívaolajat, ha van kéznél.

Sárga hagyma: Ebben az egyszerű előétel receptben egy sárgahagyma tökéletesen karamellizálódik, így biztosítva, hogy a paprika éppen tele legyen ízzel. Bár a hagyma karamellizálása némi időt vesz igénybe, először ezt a lépést hajthatja végre, hogy a hagyma főzésekor elkészíthesse a recept többi részét.

Fokhagyma: A friss fokhagyma lekerekítettebb ízt kölcsönöz a paprikáknak. Mérje fel vagy csökkentse az összeget személyes preferenciái szerint!

Bébi spenót: A friss spenótot a hagymával, fokhagymával és fetával addig főzzük, amíg szép és fonnyad. Telítettséget ad a keverékhez a nagyszerű textúra és a vitaminok növelése érdekében.

Feta sajt: A műsor sztárja! A krémes feta sajt igazán ízletessé varázsolja ezeket a minipaprikákat! Megolvad, mégis ropogós lesz, így finom állagú lesz. Ügyeljen arra, hogy olyan feta sajtot használjon, amelyről tudja, hogy szereti, mert nem mindegyik egyenlő. A helyi élelmiszerüzletemben biomárkát választok, amit mindenben használok, amihez feta szükséges.

Só: A feta már megfelelő mennyiségű sót tartalmaz, hogy biztosan ellenőrizze a feta keveréket, mielőtt eldönti, mennyi sót ad hozzá. Lehet, hogy néhány ember nem akar további sót hozzáadni, de én körülbelül ½ teáskanálnyit teszek bele.

Recept adaptációk:

  • Ha szeretné, elkészítheti 8 uncia feta sajt és ⅔ csésze reszelt cheddar, paprika vagy Colby jack sajt kombinációját.
  • Keverjünk össze 1-2 evőkanál forró mártást a feta keverékkel, hogy melegítsük. Vagy adjunk hozzá ¼ teáskanál ½ teáskanál pirospaprika pehelyhez.
  • A húsimádók kalandjához adjon hozzá ½ font darált húst, például darált marhahúst vagy olasz kolbászt, és főzze meg a hagymával. Ha ezt az utat választja, 20-30 paprikát tölthet meg (40-60 adaghoz).
  • Ha szeretné, díszítse zöldhagymával a paprikát, amikor frissen kivett a sütőből.
  • Cserélje le a fetát kecskesajtra, ha úgy tetszik.
  • Dobj bele néhány friss fűszernövényt, például apróra vágott petrezselymet, zsályát, bazsalikomot, koriandert vagy kakukkfüvet, ha van ilyen.
  • Keverjünk hozzá 1/2 csésze tejfölt a fetas keverékhez, hogy még krémesebb legyen.
  • A még csípősebb, sós íz érdekében adj hozzá apróra vágott kalamata olajbogyót vagy szárított paradicsomot a feta keverékhez.

Ezek az ízletes előételek nagyszerű lehetőséget kínálnak minden egészséges vacsora elindításához.

Kezében egy feta és spenóttal töltött paprika.

Most, hogy megvannak az alapok, süssük meg ezt a hihetetlen előételt!

Fetával töltött minipaprika készítése:

Készítsd el a töltelékkeveréket:

Kezdje a hagyma karamellizálásával, mivel ez fogja a legtöbb időt igénybe venni.

Ehhez melegítsen fel 1 evőkanál avokádóolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, időnként megkeverve, amíg a hagyma izzadni kezd, körülbelül 3-5 percig. Csökkentse a hőt közepesre vagy közepesen alacsonyra, és folytassa a főzést, időnként megkeverve, amíg az apróra vágott hagyma aranybarna nem lesz, összesen körülbelül 30 percig.

Hagyma főzés egy tapadásmentes serpenyőben

Amíg a hagyma sül, előpirítjuk az édes paprikát.

Ha a hagyma karamellizálódott, hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük néhány percig, hogy elősegítsük a spenót párolását. Jól keverjük össze, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen megfonnyad, és a folyadék nagy része elpárolog.

Spenót és hagyma főzés egy serpenyőben

Adjuk hozzá a feta sajtot és jól keverjük össze. Addig főzzük és keverjük, amíg a sajt nagyrészt elolvad.

Hagyma, spenót, fokhagyma és feta főzés egy serpenyőben

A paprika elkészítése:

Melegítse elő a sütőt 350 Fahrenheit-fokra.

Éles késsel vágja le a paprikák tetejét, majd vágja ketté.

Mini édes paprika vágódeszkán félbevágva

Tegyük át a félbevágott paprikát a nagy tepsi egy rétegben, és meglocsoljuk őket avokádóolajjal. Kezével dobja meg a paprikát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egész húst nagyon könnyű olajréteg borítja. 8-10 percig sütjük, vagy amíg a paprika megpuhul, de megtartja alakját.

Mini édes paprika egy tepsire készen sütni

A paprikákat kivesszük a sütőből és hagyjuk kihűlni.

Ha már eléggé kihűlt ahhoz, hogy kezelni tudja, töltse meg a sült paprikát a spenótos feta töltelékkel, és helyezze rá a pergament-bélelt tepsi.

Fetával és spenóttal töltött paprika egy tepsiben, készen sütésre.

Süssük a töltött paprikát 400 F-on 8 percig. Tegye a sütőt High broil (High broil) fokozatra, és süsse 2-3 percig, vagy amíg a feta egy kis aranybarna színt nem mutat.

Mini édes paprika frissen a sütőből.

A legjobb eredmény érdekében a spenóttal és fetával töltött minipaprikát frissen tálaljuk a sütőből. Elkészítheti előételként is, és egyszerűen felmelegítheti a paprikát a sütőben, amikor készen áll a tálalásra.

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig. Fogyasztás előtt a paprikát mikrohullámú sütőben vagy légsütőben melegítsük fel.

Vízszintes fénykép töltött paprika egy tányéron, tálalásra készen.

És ez az! Finom, könnyű, emlékezetes előétel, amit az egész család imádni fog! Készítse el ezeket bármelyik közelgő ünnepi ünnepségre vagy összejövetelre az úton.

Következő bulijára készítse elő ezt az alacsony szénhidráttartalmú nagyszerű előételt, és nézze meg, ahogy vendégei elájulnak! Könnyedén elkészíthető az utolsó pillanatban egy nagy tömeg tetszésére.

Ha finomabb előételekre vágyik, nézze meg ezeket a lehetőségeket!

Egészséges előételek receptjei:

Élvezze ezt a finom, krémes fetával töltött minipaprikát a tökéletes falatért!

Hozzávalók

  • 15 mini édes paprika, hosszában félbevágva*
  • 2 evőkanál avokádóolaj, osztva
  • 1 közepes méretű sárgahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 5 uncia bébispenót
  • 12 uncia feta sajt morzsolódik
  • Tengeri só ízlés szerint

Utasítás

Készítsd el a töltelékkeveréket:

1. Kezdje a hagyma karamellizálásával, mivel ez fogja a legtöbb időt igénybe venni. Melegíts fel 1 evőkanál avokádóolajat egy nagy serpenyőben közepesen magas lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és pároljuk, időnként megkeverve, amíg a hagyma izzadni kezd, körülbelül 3-5 percig. Csökkentse a hőt közepesre vagy közepesen alacsonyra, és folytassa a főzést, időnként megkeverve, amíg az apróra vágott hagyma aranybarna nem lesz, összesen körülbelül 30 percig.

Hagyma főzés egy tapadásmentes serpenyőben

Amíg a hagyma sül, előpirítjuk az édes paprikát (az alábbi utasítások szerint).

2. Ha a hagyma karamellizálódott, hozzáadjuk a fokhagymát és a spenótot. Fedjük le a serpenyőt, és főzzük néhány percig, hogy elősegítsük a spenót párolását. Jól keverjük össze, és addig főzzük, amíg a spenót teljesen megfonnyad, és a folyadék nagy része elpárolog.

Spenót és hagyma főzés egy serpenyőben

Adjuk hozzá a feta sajtot és jól keverjük össze. Addig főzzük és keverjük, amíg a sajt nagyrészt elolvad.

Hagyma, spenót, fokhagyma és feta főzés egy serpenyőben

A paprika elkészítése:

1. Melegítse elő a sütőt 350 Fahrenheit-fokra.

2. Éles késsel vágja le a paprikák tetejét, majd vágja ketté.

Mini édes paprika vágódeszkán félbevágva

3. Tegye át a félbevágott paprikát a nagy tepsi egy rétegben, és meglocsoljuk őket avokádóolajjal. Kezével dobja meg a paprikát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az egész húst nagyon könnyű olajréteg borítja. 8-10 percig sütjük, vagy amíg a paprika megpuhul, de megtartja alakját.

Mini édes paprika egy tepsire készen sütni

4. Vegye ki a paprikát a sütőből, és hagyja kihűlni.

5. Ha már eléggé kihűlt, töltse meg a sült paprikát a spenótos feta töltelékkel, és helyezze sütőpapírral bélelt tepsire.

Fetával és spenóttal töltött paprika egy tepsiben, készen sütésre.

6. Süssük a töltött paprikát 400 F-on 8 percig. Tegye a sütőt High broil (High broil) fokozatra, és süsse 2-3 percig, vagy amíg a feta egy kis aranybarna színt nem mutat.

Mini édes paprika frissen a sütőből.

7. A legjobb eredmény érdekében a spenóttal és fetával töltött minipaprikát frissen, a sütőből kivéve tálaljuk. Elkészítheti előételként is, és egyszerűen felmelegítheti a paprikát a sütőben, amikor készen áll a tálalásra.

Vízszintes fénykép töltött paprika egy tányéron, tálalásra készen.

Megjegyzések

*Ehhez a recepthez akár 20 paprikát is felhasználhatsz, ami 40 falatnyi örömet okoz. Egyszerűen szeretem a paprikát szépen tele tölteni a fetas keverékkel, ezért használok 15 paprikát.

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig. Fogyasztás előtt a paprikát mikrohullámú sütőben vagy légsütőben melegítsük fel.

Táplálkozási információk

Hozam 15

Adag 2 töltött paprika

Mennyiség adagonként

Kalória 88Összes zsíradék 5gSzénhidrát 5gNettó szénhidrát 4gRost 1gCukor 3gFehérje 6g