Oldal kiválasztása


Megtanulni hogyan száraz sós pulyka ezzel az egyszerű oktatóanyaggal. Száraz sós pulyka annyira nedves és lédús, mindezt a száraz sóoldat sózási és pihentetési folyamatának köszönhetően.

pulyka a tepsiben.

Mi az a száraz sóoldat?

A száraz sóoldat a hús sózására és pihentetésére utal.

Sózás: só hozzáadása a húsdarab külsejéhez, jellemzően közvetlenül magára a húsra.

Pihenő: hagyja, hogy a hús üljön, és hosszú ideig áztassa a sót

Ha pulykáról/baromfihúsról van szó, fontos a madár külsejének megsózása, mert az ténylegesen kiszívja a nedvességet és visszaszívja a húsba, így a hús puha és lédús lesz.

Miért szárítsam sóoldat a hálaadásnapi pulykámat?

A száraz pácolás kiváló módja annak, hogy a hálaadásnapi pulyka nedves és ízes legyen. Ha hagyja, hogy a pulyka sóval pihenjen, valójában kiszívja a nedvességet, és lehetővé teszi, hogy visszaszívja, így a pulyka puha és ízletes lesz.

Száraz sóoldat vs. nedves sóoldat

A nedves sóoldat hasonló, de a húsdarabot hosszú ideig sós vízben kell áztatni, hogy hasonló, puha és lédús húshatást érjen el.

Amikor a száraz és a nedves pácolást illeti, minden a preferencián múlik. Mi személy szerint egyszerűbbnek tartjuk a száraz pácolást!

fűszerek kis tálban.

Mire van szüksége egy pulyka sós lében történő szárításához

  • Kóser só: Száraz pácoláshoz inkább kóser sót használunk, de más sók is használhatók.
  • Egyéb fűszerek: sóval, fekete borssal, szárított kakukkfűvel és szárított rozmaringgal ízesítjük a száraz pulyka sóoldatunkat.

Miért részesítjük előnyben a kóser sót?

Azért szeretjük a kóser sót használni, mert nagyobb kristályai vannak és nem csomósodik! Ha valaha is megnedvesítette/megnedvesítette a kezét, és megérintette a normál konyhasót, észre fogja venni, hogy nagyon könnyen csomósodik.

Tárolótartály

Ügyeljen arra, hogy legyen egy légmentesen záródó tartály vagy műanyag zacskó, amely elég nagy ahhoz, hogy elférjen a pulykájában. Általában egyszerűnek tartjuk a dolgokat, és csak egy bevásárlótáskát használunk.

nyers pulyka a tepsire.

Hogyan szárítsunk sóoldatot egy pulyka

Kíváncsi vagy, hogyan szárítsunk sós pulykát? Íme egy gyors bemutató, hogyan kell ezt megtenni. A teljes receptért görgessen le egészen a receptkártyáig.

  1. Törökország előkészítése: Először is vegye ki a pulykát a csomagolásából, és szárítsa meg. Ezután távolítson el minden belsőséget.
  2. Keverjük össze a fűszereket: keverje össze a sót és a fűszereket egy kis tálban.
  3. Sós pulyka: emeljük fel a pulyka bőrét, és dörzsöljük a húsra a sókeveréket. Ügyeljen arra, hogy a pulyka minden részét megkapja – a mellet, a lábakat, a szárnyakat stb.
  4. Legalább 12 órát pihentetjük: Tegye át a szárazon sózott pulykát egy nagy műanyag zacskóba, és hagyja állni legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át.

Mennyi ideig hagyjam pihenni a száraz sós pulykámat?

Javasoljuk, hogy legalább 12 órán át hagyja pihenni a sós pulykát, de a hűtőszekrényben akár 72 óráig is elállhat.

Legújabb hálaadási receptek

száraz sós pulyka a tepsire.

Száraz sózott, most mi van?

Most, hogy a pulyka legalább 12 órát pihent, ideje elkészíteni és tetszés szerint sütni! Rengeteg nagyszerű hálaadásnapi pulykareceptet kínálunk a Fit Foodie Finds oldalon, és mindegyikhez száraz sóoldat működik.

Sült pulyka: nézze meg klasszikus sült hálaadási pulyka receptünket. Miközben nedves sóoldatot igényel, egyszerűen váltsa ezt a lépést erre a pulyka-száraz sóoldatra.

Füstölt pulyka: füstölt pulykánk az olvasók kedvence! Nedves sóoldatot igényel, de egyszerűen cserélje ki erre a száraz sóoldatra.

Spatchcock Törökország: A pulyka spatchcocka az egyik kedvenc főzési módszerünk, mert szupergyorsan megsül. A mi spatchcock pulykánk pontosan ezt a száraz sóoldatot használja.

Füstölt pulykacomb: míg a pulykacombokat már lédús, sötét húsból készítik, a száraz sólé csodákat tenne az ízzel!

Variációk

A száraz sóoldat valójában a sóról szól, így más ízeket és fűszereket is hozzáadhat a keverékhez, hogy valóban sajátja legyen. Íme néhány fűszer-ötlet, amelyekkel ízlésed szerint ízesítheted a dolgokat:

Tegyen egy pulyka edénybe.

Hogyan nedvesítsünk sós pulykot

Tanuld meg, hogyan kell benedvesíteni a pulykát vízzel, sóval és más gyógynövényekkel és fűszerekkel!

Get Recept

hálaadás lemez a pulton.

Fényképezés: Az ebben a bejegyzésben készült fényképeket Ashley McGlaughlin készítette a The Edible Perspective-ből.