Oldal kiválasztása

[ad_1]

Az olasz húsgombóc és tészta tömeget kedvelő, gyerekbarát vacsoraötlet. Ez valóban az legjobb húsgombóc recept és egyszerűen darált marhahúsból, zsemlemorzsából, parmezánból és a kedvenc marinara szósszal készül!

Spagetti és húsgombóc a tányéron.

A LEGJOBB húsgombóc recept

A házi olasz húsgombóc készítése számomra egyfajta terápiás hatás. Olyan ez, mint a süti, de a végeredmény kiadós és húsos, nem pedig puha és rágós.

Anyukám mióta az eszemet tudom, készíti a híres spagetti és fasírt receptjét. Házunkban ez a hét egyik legfontosabb eleme volt… különösen a focimeccsek előtti estén. Így? Hersh mamához fordultam legjobb olasz húsgombóc recept az interneten és alig várom, hogy megosszam!

PS: Bár ez anyukám receptje, feltételezem, hogy a 100%-ban olasz Marie nagymamámtól kapta, így neki is köszönhetjük ezeket a babákat!

Mitől a legjobb húsgombóc?

  • Egyszerű összetevők
  • Kevesebb, mint egy óra alatt kész
  • Tökéletes íz
  • Nagyon jó a spagetti!

Amire szükséged van

Hús: anyukám hagyományosan 80/20 darált marhahúst használ (20% zsír). Egy kis zsír valóban javítja ezeknek a húsgombócoknak az ízét és állagát. Senki sem szereti a száraz húsgombócot, ezért ha kevésbé zsíros húsra akarod lecserélni, csak óvatosan.

Készítettem hasonló húsgombócokat, amelyekhez marhadarált és darált sertéshús (vagy olasz kolbász) is szükséges, úgyhogy nyugodtan csináld 50/50 arányban.

Kötőanyag: Annak érdekében, hogy a húsgombócok megtartsák a golyós állagukat, fontos, hogy tojással kössük össze. Ehhez a recepthez nem kell más, mint 1 nagy tojás!

Struktúra: ne felejtsd el az olasz zsemlemorzsát! Nagyon sok állagot adnak hozzá, és végül is ezek OLASZ húsgombócok.

Ha nem találunk olasz zsemlemorzsát, akkor mindig használhatunk sima és/vagy gluténmentes zsemlemorzsát, amibe pár teáskanál olasz fűszerezést teszünk.

Aroma: anyukám egyszerűnek tartja az olasz húsgombócokat sóval, fekete borssal és parmezán sajttal. Így van, ezekbe a húsgombócokba parmezán sajt van csomagolva, és az nagyon jó.

Ha úgy érzed úgy érzed, a húsgombócokhoz a következők bármelyikét adhatod:

  • zúzott fokhagyma
  • darált hagymát
  • friss fűszernövények, például oregánó, bazsalikom, petrezselyem stb.

Miből készülnek a hagyományos olasz húsgombócok?

A hagyományos olasz húsgombócok (amelyek nagymamám olasz konyhájában készültek) darált marhahúsból és néha egy kis darált sertéshúsból készülnek. Ide tartozik még a zsemlemorzsa, a tojás és a parmezán sajt.

Olasz húsgombóc öntöttvas serpenyőben.

Hogyan készítsünk olasz húsgombócot (lépésről lépésre)

Keverd össze

Helyezze a darált marhahúst, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, sót és borsot egy nagy tálba. Egy fa edény segítségével keverje össze az egészet. Inkább a kezemet használom, mert az gyorsabb.

Profi tipp

Azt javaslom, hogy kézzel keverje össze az egészet. Egyszerűen egyszerűbb kézzel bejutni, ahelyett, hogy egy fakanállal próbálnánk összekeverni.

Golyóba forgatjuk

Helyezze a darált marhahúst, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, sót és borsot egy nagy tálba. Egy fa edény segítségével keverje össze az egészet. Inkább a kezemet használom, mert az gyorsabb.

Jegyzet: minél nagyobb a húsgombóc, annál tovább kell párolni, hogy teljesen megfőjön.

Süsd a tűzhelyen

Melegítsünk olívaolajat egy nagy öntöttvas serpenyőben (a tapadásmentes is működik) közepes/magas lángon. Süssük a húsgombócokat minden oldalukon körülbelül 8 percig. A cél az, hogy az összes szélét megbarnítsa, hogy csodálatos ropogós külső héjat kapjon.

Hagyjuk forrni

Adjuk hozzá a marinara szószt és a vörösbort a serpenyőbe, és keverjük össze. Csökkentse a hőt alacsonyra, és fedje le. Körülbelül 20 percig forraljuk, hogy a szósz egy kicsit besűrűsödjön, és a húsgombócok teljesen megfőjenek.

GYIK

Honnan tudhatom, hogy az olasz húsgombócom teljesen megfőtt?

A legjobb módja annak, hogy megtudja, hogy a húsgombócok teljesen megfőttek, egy húshőmérővel. Illessze a hőmérőt a húsgombóc közepébe, és körülbelül félúton álljon meg. A marhahúsgombóc értékének legalább 160 ºF-nak kell lennie.

marhahús: 160ºF
sertéshús: 165ºF
csirke: 165ºF
pulyka: 165ºF

Miért kemények a húsgombócom?

A húsgombócok valószínűleg kemények, mert nem volt elég zsír a húsban. Ügyeljen arra, hogy 80% zsírt használjon, VAGY adjon hozzá néhány teáskanál olívaolajat a keverékhez.

Ezen is segíthet, ha tejet adunk a keverékhez! Szeretném megjegyezni, hogy anyukám és nagymamám hagyományos olasz húsgombóc receptjéhez NEM kell tej.
Ha készítettél már olyan fasírtot, amiben van tej, az is ugyanaz!

Fasírtot sütni vagy sütni jobb?

A húsgombócokat megsütni határozottan jobb, mint megsütni. Ha megsüti a húsgombócokat, majd hagyja párolódni a szószban, finom külső textúrát ad nekik, belül pedig rendkívül nedves.

A húsgombócokat azonban sütőben, tepsiben is megsütheti, ha úgy dönt. Csak kívülről nem lesz ropogós, belül pedig tökéletes.

hús hőmérő

Próbáld ki!

Thermoworks Thermapen

Esküszöm, hogy húshőmérőt használunk, ha bármilyen húst sütünk. Az Thermapen a mi go-to húshőmérőnk, amely minden alkalommal működik.

Vásárolj most

Marhahúsgombóc marinara szószban.

Hogyan tegyük egészségesebbé a húsgombócokat

Hús: próbáld meg lecserélni a marhahúst zsírszegényebb marhahúsra vagy akár őrölt pulykahúsra. Ügyeljen arra, hogy minél kevesebb zsírt fogyaszt, annál keményebb lesz a húsgombóc.

Zsemlemorzsa: manapság mindenféle zsemlemorzsa kapható a piacon – gluténmentes, paleo, keto stb. Válogasd meg a mérget! PS: Ezeket is úgy készítettem, hogy a zsemlemorzsát teljesen kicseréltem hengerelt zab. Kezdje 1/3 csészével, és folytassa onnan.

Tészta: a tészta teljesen rajtad múlik! Angyalhaj tésztaféle lány vagyok, de ezen a téren abszolút sokkal egészségesebbé teheted a dolgokat. Íme néhány javaslat:

  • Gluténmentes tészta >> manapság szinte minden élelmiszerboltban találsz g/f tésztát. Kicsit más állaguk van, de helyettesítőként még mindig nagyszerűek.
  • Zoodles >> hagyja el teljesen a tésztát, és spirálozza a cukkinit az alacsony szénhidráttartalmú opcióért!
  • Spagettitök >> cserélje ki a tésztáját spagettitökre. Az íze enyhén édes, de nagyszerű módja annak, hogy elfogyassza a zöldségeket.
Lehet ezeket gluténmentesen csinálni?

Gluténmentes zsemlemorzsával könnyedén gluténmentessé teheted ezeket a húsgombócokat. Ettől eltekintve a többi összetevő természetesen gluténmentes.

Tál spagetti és húsgombóc.

Hogyan együnk olasz húsgombócokat

Nincs kedve egy tésztaágyon megenni a húsgombócokat? Szerencséd van, mert nagyon sokféleképpen fogyaszthatod ezeket a húsgombócokat.

  • Előétel: egyék meg ezt az olasz húsgombóc receptet. Fogpiszkálóval tálalja őket egy partin, és máris van egy gyors és egyszerű alkalmazás.
  • Al/szendvics: mindenki szereti a húsgombócot! Tegyél rá néhány húsgombócot és marinarát kedvenc olasz kenyeredre, vond be mozzarella sajttal, és bam, máris van egy vadonatúj étel a család táplálására.
  • Tál: tálalja a húsgombócokat a quinoa, a kedvenc zöld és a sült zöldségek mellé.

Keverje össze a szószt

Egy másik ok, amiért ezek a legjobb húsgombóc az, hogy olyan sokoldalúak. Készítse el a húsgombócokat az utasítások szerint, de a marinara szószban párolás helyett. Inkább próbáld ki valamelyiket ezek közül!

  • BBQ: A bbq szósszal komolyan olyan könnyű ízesíteni a húsgombóc receptjét. Használja kedvenc márkáját, vagy készítsen házi bbq szószt.
  • Tikka Masala: A tikka masala kókusztej, paradicsomszósz és garam masala keverékéből készül. Elkészítése rendkívül egyszerű, és tele van ízekkel! Nézze meg Tikka Masala húsgombócjainkat itt.
  • Teriyaki: házi teriyaki szószunk 5 összetevőből készül. Tálald a húsgombócokat rizsre, a kedvenc rántott zöldséged mellé.
  • Kókuszos curry: ha még soha nem készítetted a currys húsgombócunkat, akkor komolyan NAGYON JÓ. Tekintse meg kókuszos curry szószunkat ebben a bejegyzésben.

marinara szósz tálban

Házi

Marinara szósz

Bármilyen marinara szósz megfelel ehhez a recepthez, de nagyon ajánljuk ennek a házi készítésű marinara szósznak a elkészítését.

Csináld meg

Hogyan tároljuk a húsgombócokat

Hagyja teljesen kihűlni a húsgombócokat és a marinara szószt. Ezután töltse légmentesen záródó edénybe, és tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 3-5 napig.

Le tudod fagyasztani a húsgombócokat?

Könnyedén lefagyaszthatod a húsgombócokat, és kiváló ötlet a vacsorához. Ennél a receptnél azt javasoljuk, hogy a szósz résznél tartsa le a felengedést és az újramelegítést. Süssük meg a húsgombócokat, majd főzzük tovább.

  1. Hagyja teljesen kihűlni a húsgombócokat.
  2. Ezután helyezze át őket egy gallon méretű, fagyasztható zacskóba.
  3. Távolítsa el a lehető legtöbb levegőt, majd zárja le.
  4. Legfeljebb 3 hónapig fagyasztható.
Tál húsgombóc spagettivel.
tál spagetti és húsgombóc

Házi készítésű olasz húsgombóc

Az olasz húsgombóc (más néven a legjobb olasz húsgombóc recept az interneten) gyerekkorom nagy kedvence. Egyszerűen darált marhahúsból, zsemlemorzsából, parmezánból és a kedvenc marinarádból készülnek!

Előkészítés:15 percek

Szakács:30 percek

Teljes:45 percek

Hozzávalók

  • 1 lb. darált marhahús 80% sovány/20% zsír
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 csésze Olasz zsemlemorzsa gluténmentes vagy teljes kiőrlésű zsemlemorzsa is választható
  • 1/4 csésze parmezán sajt + még a feltéthez
  • 1/8 teáskanál
  • 1/8 teáskanál bors
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 25 oz. marinara szósz használd házi marinara szószunkat!
  • 1/4 csésze száraz vörösbor
  • 8 oz. spagetti tészta vagy bármilyen tészta!

Utasítás

  • Helyezze a darált marhahúst, a tojást, a zsemlemorzsát, a parmezán sajtot, sót és borsot egy nagy tálba.

  • Ezután egy nagy fakanállal vagy a kezével alaposan keverje össze az összes összetevőt. Azt javaslom, hogy használja a kezét, mert gyorsabb és egyszerűbb.

  • Miután összedolgoztuk, hevítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben vagy öntöttvasban közepes lángon.

  • Használjon szabványos méretű sütikanalat, hogy a húst a kezébe kanalazza. Ezután golyót formázunk, és a serpenyőre tesszük. Addig ismételjük, amíg már nem marad hús. Körülbelül 16 közepes méretű fasírtot kell kapnia.

  • A húsgombócokat minden oldalukon barnára sütjük körülbelül 8 percig. Egy csipesz segítségével fordítsa meg az egyes húsgombócokat, ügyelve arra, hogy ne égesse meg a külsejét.

  • Ha minden oldala barna, öntsük rá a marinara szószt és a vörösbort. Dobd össze úgy, hogy a húsgombócokat mártás borítsa be.

  • Csökkentse a hőt alacsonyra, és fedje le. Körülbelül 20 percig forraljuk, 5 percenként átforgatjuk.

  • Amíg a húsgombócok rotyognak, készítse el a választott spagettit a csomagoláson található utasítások szerint.

  • Ha megfőtt a tészta, szűrjük le, és tálaljuk húsgombócokkal és szósszal. A tetejére bőséges parmezán sajtot és frissen őrölt borsot teszünk.

Táplálkozási tények

Kalória: 501kcal Fehérje: 29g Zsír: 19g Rost: 5g Cukor: 9g

Fényképezés: A bejegyzésben szereplő fényképeket Erin készítette a The Wooden Skillet-ből.