Oldal kiválasztása


Ez juhar mustárral füstölt lazac zsenge, pelyhes és tele ízzel. Pácold be a lazacfilét egy egyszerű mustáros pácban, füstöld ki a filét, és már készen is állsz arra, hogy ezt a juharmustáros füstölt lazacot előételként vagy főételként szolgáld fel.

Füstölt lazac egy tányéron, villával.

Ízletes juharmustáros füstölt lazac

Ez a füstölt lazac receptje a szárazon dörzsölt füstölt lazac alapreceptjének testvérreceptje. A száraz dörzsölés helyett ez a lazacrecept pácot használ, és egy kicsit lágyabb és nedvesebb lazacot kapsz, amely ugyanolyan pelyhes és finom.

Miért fogod szeretni!

Okok, amiért szeretni fogod.

A sós és az édes finom egyensúlya a juhar és a mustár kombinációjával.

A lazac füstölése, miután páclében hagyta, olyan ízt ad hozzá, hogy el sem hiszi.

Ez a juharmustáros füstölt lazac remek kiegészítője bármilyen lazacsalátának, lazacpogácsának vagy akár lazacos rántottának.

Egy edényben pácolt lazacfilé.

füstölt lazac, villával a tányéron.

Alapvető

Füstölt lazac

Ezen a szárazon dörzsölt füstölt lazacon keresztül, egyidejűleg a juhar mustáros lazacával.

Csináld meg

Kiemelt összetevők

A füstölt lazac receptjének összes kiemelt összetevője a címben található! A lazac, a mustár és a juharszirup együtt ízesítik és finomabbá teszik ezt a lazacot.

  • Lazac filé: ha kétségei vannak, vegyen jó lazacot. Szeretünk Add át Lazacot mert vadon fogott, alaszkai lazacról van szó, amely a kifogás napján lefagy!
  • Mustár: szeretjük a sós és édes kombinációját. A mustár egy kis ecetet ad hozzá, és azt a mustárízt, amely olyan jól párosul a lazachoz.
  • Juharszirup: ennek az ételnek az édességét egy kis juharszirup adja. A füstölési idő alatt ízesít és egy kis karamellizálást ad a lazacfilének.
  • Só: ne hagyd ki a sót! A só befolyik a lazacban a levet, és fokozza a többi összetevő ízét.

Próbáld ki a Surrender Salmon-t!

Minden idők kedvenc lazacunk az Add át Lazacot. Vadon élő alaszkai lazacot fognak ki az alaszkai Bristol-öbölnél. A lazac élénk narancssárga, olyan pelyhes és finom, és valóban a legjobb.

A Surrender Salmon egy családi kézben lévő cég, amelynek székhelye itt Minneapolisban van, és jó barátaink! Támogass egy helyi vállalkozást, ha teheted.

Lazac pác egy átlátszó tálban.

Egyszerű utasítások

  1. Távolítsa el a nedvességet: először szárítsa meg a lazacot, hogy eltávolítsa a felesleges nedvességet.
  2. Készítse el a száraz dörzsölést: A lazac pác összes hozzávalóját egy nagy, oldalas edényben keverjük össze. Tegye a lazacot a pácba, és forgassa meg a lazacfilét néhányszor, hogy bevonja a lazacot.
  3. Hűtőben: tegyük a lazacot a hűtőbe körülbelül 1 órára.
  4. Füst: hagyja pihenni a lazacot a pulton 10 percig, amíg a dohányzója 225ºF-ra melegszik. Helyezze a lazacot a füstölt bőrrel lefelé, és mentse el a pácot. PS: használtuk A Traeger jellegzetes keveréke. 1 órán át füstölni.
  5. Páccal megkenjük: 1 óra múlva kenjük meg a lazacot a felesleges páccal.
  6. Felső hőmérséklet: emelje fel a füstölő hőmérsékletét 375 °F-ra, és főzze további 10 percig.
  7. Hagyjuk pihenni: távolítsa el a lazacot, ha a belső hőmérséklet eléri a 145ºF – 150ºF-ot. Ezután 5-10 percig pihentetjük, mielőtt beleásnánk.

Legújabb lazac receptek

Több

Füstölt lazac filé egy tányéron.

Legjobb tippek

Győződjön meg arról, hogy dohányzójában mindig van pellet. Az utolsó dolog, amire szüksége van, az az, hogy a dohányzóból kifogyjon a pellet a főzési idő alatt. Győződjön meg róla, hogy megtölti a pelletdobozt, vagy mindig legyen kéznél ázott faforgács, hogy a füstölő működjön.

Ne hagyja ki a nagy meleget a végén. A dohányzás utolsó 10 percében felmelegítjük. Ne hagyd ki! Ez segít ropogósabbá tenni a lazac széleit és tetejét.

Kezelje a belső hőmérsékletet. Ügyeljen arra, hogy a füstölési idő vége felé néhányszor ellenőrizze a lazacfilé belső hőmérsékletét, nehogy túlsüljön.

Dohányzó Essentials

Tekintse meg kedvenc dohánytermékeinket, beleértve azt is, hogy milyen dohányzót használunk a Fit Foodie konyhájában a receptek teszteléséhez!

GYIK

A füstölt lazac nyersen vagy főzve?

A füstölt lazac főtt és nem nyers. Ha helyesen készíti el, a lazac belső hőmérsékletének el kell érnie a 145ºF – 150ºF-ot, ami a halak számára biztonságos étkezési hőmérséklet.

Egészséges az Ön számára a füstölt lazac?

A füstölt lazac magas fehérjetartalmú, és tele van omega-3 zsírsavakkal, így egészséges választás.

Mi a legjobb módja a füstölt lazac fogyasztásának?

A füstölt lazac fogyasztásának legjobb módja keksszel, bagelen vagy füstölt lazac mártogatósban.

Meddig szívsz egy lazacot?

A halak gyors elkészítésének természetéből adódóan a lazacnak csak körülbelül 1 óra 15 percig kell főznie, hogy biztonságosan fogyasztható legyen.

Mennyi ideig kell füstölni a lazacot 225 fokon:

Egy 1/2-lb. A lazac filé körülbelül 1 óra 15 percet vesz igénybe. Főzzük a lazacot, amíg el nem éri a 145-150 °F belső hőmérsékletet.

Tárolás

A maradék füstölt lazacot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben, legfeljebb 3-5 napig.

Használati útmutató a fagyasztáshoz

  1. A kihűtött füstölt lazacot szorosan fóliában.
  2. Legfeljebb 3 hónapig fagyasztható

A kiolvasztáshoz: hagyja a fagyasztott lazacot 24 órára a hűtőben, vagy a munkalapon kb 3-5.

Pelyhes füstölt lazac egy tányéron.

Hozzávalók

Krémsajt kenhető

  • 4 oz. krémsajt megpuhult
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2 evőkanál juharszirup

Utasítás

  • Papírtörlővel simogatjuk meg a lazacfilét, hogy eltávolítsuk a lazacból a felesleges nedvességet. Félretesz, mellőz.

  • Adjuk hozzá a juharszirupot, a mustárt, a fokhagymaport és a durva tengeri sót egy tálba, és keverjük össze a hozzávalókat.

    Juharmustáros füstölt lazac pác egy tálban.
  • Helyezze a lazacot egy gallonzacskóba vagy egy mély edénybe, és öntse rá a pácot a lazacra. Ha a lazacot mélyedénybe helyezi, ügyeljen arra, hogy a lazac bőrével felfelé legyen, hogy a hús a pácban üljön.

    Juharmustáros füstölt lazac pácolással egy edényben.
  • Tegye a lazacot a hűtőbe pácolódni legalább 1 órára, de legfeljebb egy éjszakára.

  • Melegítse elő a füstölőt 225 ºF-ra, és vegye ki a lazacot a hűtőszekrényből. Hagyja a lazacot szobahőmérsékleten 10 percig állni.

  • Amikor a füstölő kész, vegye ki a lazacot a pácból, és hagyja, hogy a felesleges pác lecseppenjen a lazacról. Tedd félre a pácot későbbre.

  • Helyezze a lazacfilét bőrével lefelé a füstölő felé, és füstölje a lazacot 1 órán át 225ºF-on.

    Juhar mustárral füstölt lazac egy tányéron.
  • Amíg a lazac füstöl, elkészítjük a krémsajtkrémet. Adjuk hozzá a lágy krémsajtot, a dijoni mustárt és a juharszirupot egy tálba, és keverjük simára. Félretesz, mellőz.

  • 1 óra füstölés után kenje meg a lazacfilét a maradék páclével, és növelje a füstölő hőmérsékletét 375ºF-ra, és füstölje a lazacfilét további 10 percig.

  • Vegye ki a lazacot a füstölőből, amikor a belső hőmérséklet eléri a 145-150ºF-ot.

  • A lazacot 15 percig pihentetjük.

  • Azonnal tálaljuk a krémsajttal.

    Juharmustáros füstölt lazac

Tippek és megjegyzések

  • Ez a recept nedves sóoldatot (vagy pácot) használ a füstölés előtt. Nem tűnik olyan „kiszáradtnak”, mint a száraz sóoldat.
  • Nyugodtan használjon bármilyen típusú pelletet a dohányzójában. Mi a Traeger klasszikus pellet keverékét használtuk.
  • Rögtön a végén feltekerjük a hőt, hogy a máz karamellizálódjon.

Táplálkozási tények

Kalória: 94kcal Szénhidrátok: 10g Fehérje: 8g Zsír: 3g Rost: 1g Cukor: 8g

Fényképezés: Az ebben a bejegyzésben készült fényképeket Ashley McGlaughlin készítette a The Edible Perspective-ből.