Oldal kiválasztása

[ad_1]

Ez a finom füstölt pulykamell ízletes, gyengéd, és tökéletes ropogós bőre van dohányzás után. Szeretjük ezt a receptet egy kisebb hálaadás vagy egy kisebb csoport számára. A maradékból remek pulykasaláta és pulykasa quesadilla is készül.

Van nagyobb csoportod, akit etetni kell? Van egy egész füstölt pulykareceptünk és egy finom sült pulykareceptünk, valamint más egyszerű hálaadási receptünk, amelyek egész és egyszerű összetevőkből készülnek.

Ez egy tányéron szeletelt füstölt pulyka.

Finom füstölt pulykamell

Ha nincs szüksége annyi pulykára, mint amennyit egy egész pulyka kínál, válasszon pulykamellet! Ez a csontos füstölt pulykamell recept mindig ízletes és puha pulykát kínál.

Ezt a pulykamellet pácoljuk, finom száraz dörzsöléssel bedörzsöljük, és a füst alatt meglocsoljuk narancslével és almaecetes fröccssel.

Miért szeretsz pulykamellet szívni!

Pulykamell használata néha könnyebb, mint egy egész pulykát főzni. Egy pulykamell egy nagy vödörbe, a hűtőbe, és a dohányzóba sokkal könnyebben elfér, mint egy egész madár.

Ez a füstölt pulykamell finom füstölt pulykamaradékot kínál.

Egyszerűen elkészíthető recept, és az egész család bevonásával.

Kiemelt összetevők

Pulykamell– ehhez a recepthez 4-6 kilós, csontos pulykamell szükséges. Ügyeljen arra, hogy találjon kezeletlen pulykát. Néhány pulyka előpácolva érkezik, és ezt nem akarjuk. Ez a pulyka 6-8 embert ehet, ha körettel tálaljuk.

sóoldat Hozzávalók – a madarat egy könnyű pulyka sós lében fogja megharapni, amely vízből, sóból, rozmaringból, kakukkfűből, szemes borsból, fokhagymából és hagymából áll.

Nézze meg a többi pulyka sós receptjeinket: Füstölt pulyka sóoldat és Hogyan pácoljunk pulykat.

Pulyka fűszerezés– Ne hagyja ki ezt a fűszerezést, nagyon sok ízt ad ehhez a recepthez. Ez a pulykafűszer a legízletesebb fűszer, amely remekül kiegészíti a pulykát és más baromfit. Édes + sós kombinációja. Kérem, készítse el!

ízletes pulykafűszer egy tálban

próbáld ki!

Pulyka fűszerezés

Kerülje el a boltban vásárolt pulykaízesítőt, és használja a legízletesebb pulykaízesítőt, amely 9 összetevőből készült, amit ki is tud mondani. Ez a fűszerezés fokhagymaporból, barna cukorból, kóser sóból és más egyszerű fűszerekből áll.

kap receptet

Narancslé- A narancslé a fröccs része, amellyel a pulykát permetezheti. Egy kis cukor nedvesen tartja a madarat, és ropogós lesz a bőre.

Almaecet- az almaecet is a fröccs része. Csökkenti a cukrot és szép egyensúlyt biztosít a fröccsnek.

Füstölt pulyka egy tálra

Próbáld ki!

Füstölt pulyka

Ez a füstölt pulyka recept kivételesen lédús. Egy éjszakán át bepácoljuk, és finom pulykafűszerrel ízesítjük. Lehet, hogy egy kis időbe telhet, de megéri.

Get Recept

Hogyan szívjunk pulykamellet

Pácold be a pulykát

Javasoljuk, hogy szívás előtt tedd le a pulykát. Készítse elő a sóoldatot, és merítse a pulykamellet a sós lében után kihűlt. Ne tegye a pulykát meleg sós lébe.

Tegye a pácolt pulykát a hűtőszekrénybe, és egy éjszakán át pácolja a pulykát.

Pácolás után elkészítjük a pulykát

Vegye ki a pulykát a sós léből, és óvatosan öblítse le hideg víz alatt. A pulykát teljesen szárítsa meg, mielőtt hozzáadná a száraz dörzsölést. Ízesítsük a pulykát a pulykaszáraz dörzsöléssel. A száraz dörzsölőt kézzel masszírozzuk bele a pulykába, a fehérhagymát pedig tegyük bele a pulykamell üregébe.

Itt az ideje, hogy a narancslevet és az almaecetet egy spray-palackba töltse, hogy a pulyka meglocsolja a főzési idő alatt.

Ha nincs fröccsüveged, akkor egy tálba öntheted a narancslevet és az almaecetet, összekeverheted, és cukros ecsettel felverheted a keveréket a pulykára.

Pulykamell füstölése

Melegítse elő a füstölőt 240 ºF-ra, majd helyezze a pulykamellet a füstölőre 2 1/2-3 órára, vagy amíg a pulyka belső hőmérséklete el nem éri a 165 ºF-ot.

Meddig kell szívni a pulykamellet?

Egy 4-6 font súlyú pulykamell elszívása körülbelül 2,5-4 órát vesz igénybe. Ügyeljen arra, hogy addig főzze, amíg a belső hőmérséklet el nem éri a 165 °F-ot.

Hagyja pihenni a pulykát fogyasztás előtt

Vegyük ki a pulykamellet a füstölőből, és szeletelés előtt hagyjuk 10-15 percig pihenni.

Pulykamell a dohányoson.

Melyik a legjobb dohányos?

Beszéljünk a dohányosokról. Ha van dohányzója, akit szeret, kihagyhatja ezt a részt. Sokféle húst füstöltünk különböző dohányzókon. Automatikus pellet grillsütők vagy füstölők, kézi füstölők, sőt normál grillek is.

Kedvenc dohányzónk a Traeger elektromos dohányzó, mert (mint egy lassú tűzhely) minimális munkára van szükség a Traeger beállítása után. Ez a füstölő faforgács helyett pelletet használ, és automatikusan táplálja a füstölőt a hőmérséklet beállításához

Így van, senkinek sem kell magának faforgácsot vagy fapelletet hozzáadnia a hőmérséklet fenntartásához.

hús hőmérő

Próbáld ki!

Thermoworks Thermapen

Esküszöm, hogy húshőmérőt használunk, ha bármilyen húst sütünk. Az Thermapen a mi go-to húshőmérőnk, amely minden alkalommal működik.

Vásárolj most

Dohányzó Essentials

Tekintse meg kedvenc dohánytermékeinket, beleértve azt is, hogy milyen dohányzót használunk a Fit Foodie konyhájában a receptek teszteléséhez!

Legjobb tippek a pulykamell dohányzásához

A pulykamellet az ünnepi szezonon kívül nehéz megtalálni. Általában csontos pulykamellet találhat a helyi hentesnél vagy a speciális élelmiszerboltok fagyasztott részlegében.

Javasoljuk, hogy készítse el a pulykafűszer teljes receptjét, és tárolja hideg és sötét helyen.

Egyes dohányosok beállították a hőmérsékletet, így bárhol 230-250 ºF használható ehhez a recepthez. Az időzítés változhat attól függően, hogy milyen hőmérsékletet használhat.

Használhat kicsontozott pulykamellet, de ügyeljen arra, hogy a pulykamell belső hőmérsékletét alaposan figyelje, hogy ne süljön túl.

GYIK

Használhatok hagyományos grillezőt a füstöléshez?

Igen, használhatsz gázgrillet vagy szénsütőt füstölőként. Ez egy kicsit több munkát igényel. Nincs más dolgod, mint vásárolni egyet ezek közül faforgácsfüstölő dobozok majd adjon hozzá faforgácsot a füstölési folyamat során a megfelelő hőmérséklet fenntartása érdekében.

Milyen típusú pelletet használjak?

Bármilyen pelletet használhatsz! Ehhez a recepthez az eredeti Traeger pelletet használtuk. Használhat hickory-t, cseresznyét vagy bármilyen más pellet ízt.

Miért pácoljuk be a pulykát dohányzás előtt?

Füstölés előtt a pulykamell nedves sóoldatára esküszünk, mert ez nem csak rengeteg ízt ad, hanem segít a pulyka nedvességmegtartásában a füstölési folyamat során.

Mennyi ideig kell pácolni egy pulykát dohányzás előtt?

Javasoljuk, hogy a pulykát legalább 12 órán át vagy egy éjszakán át pácolja. Tehát ezt megteheti előző este, hogy reggel készen álljon a dohányzásra!

Füstölt pulykamell tányérra szeletelve.

Tárolás

Tárolja a pulykamaradékot légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig.

Lefagyaszthatom a füstölt pulykamellet?

Igen, lefagyaszthatja a megmaradt pulykát levesekhez, salátákhoz vagy bármilyen más recepthez. Hagyja teljesen kihűlni a pulykát, majd helyezze fagyasztható zacskóba, és 3 hónapig fagyassza le.

ízletes pulykafűszer egy tálban

próbáld ki!

Pulyka fűszerezés

Kerülje el a boltban vásárolt pulykaízesítőt, és használja a legízletesebb pulykaízesítőt, amely 9 összetevőből készült, amit ki is tud mondani. Ez a fűszerezés fokhagymaporból, barna cukorból, kóser sóból és más egyszerű fűszerekből áll.

kap receptet

Szeletelt pulyka burgonyapürével és áfonyaszósszal.

Fényképezés: Az ebben a bejegyzésben készült fényképeket Ashley McGlaughlin készítette a The Edible Perspective-ből.