Oldal kiválasztása


Ezeket a füstölt pulykacombot egy éjszakán át pácoljuk, és 2-3 órán át füstöljük. 30 percenként meglocsoljuk őket egy könnyű fokhagymás almalével, amely puhán tartja a bőrt, és ízletes füstölt pulykacombot hagy maga után.

Nagyobb csoportnak készítesz ételt? Van egy egész füstölt pulyka receptünk, valamint más egyszerű hálaadási receptünk, amelyek egész és egyszerű összetevőkből készülnek.

Füstölt pulykacomb a kezében.

Füstölt pulykacomb

Köszönj egy lédús, sötét húsú pulyka receptet; füstölt pulykacomb. Ezeket a füstölt pulykacombokat könnyű (és szórakoztató) elkészíteni. Nagyszerű alternatívát jelentenek egy egész füstölt pulyka helyett, ha kisebb csoportnak főzöl. Ez a recept a pulyka szerelmeseinek BBQ-receptjéhez is kiválóan alkalmas egész nyáron.

Miért fogod szeretni!

Ki nem szereti a sötét pulykahúst?

A pulykacomb használata néha könnyebb, mint egy egész pulykával. A pulykacomb sokkal könnyebben befér egy nagy vödörbe, a hűtőszekrénybe és a dohányzóba, mint egy egész madár.

Ez a füstölt pulykacomb recept finom füstölt pulykamaradékot kínál.

Egyszerűen elkészíthető recept, és az egész család bevonásával.

Füstölt Füstölt pulykacomb papírtörlőn.

Amire szüksége van a füstölt pulykacombhoz

  • pulyka lábak– ehhez a recepthez 6 pulykacomb szükséges (minden lábonként kb. 1 font). Ügyeljen arra, hogy találjon kezeletlen pulykacombot. Néhány pulyka előpácolva érkezik, és ezt nem akarjuk.
  • sóoldat összetevői – a pulykacombokat ebben a füstölt pulyka sós lében pácolja, amely vízből, sóból, rozmaringból, kakukkfűből, borsból, fokhagymából és hagymából áll. Ha további információra van szüksége a füstölt pulyka sóoldatról, nézze meg ezt a bejegyzést.
  • Almalé- ehhez a recepthez almalevet használunk sprtizként. Cukros, és a pulykahúshoz illik.
Füstölt pulyka sólé egy vödörben pulykacombokkal.

Füstölt pulykacomb főzése

Sózzuk meg a pulykacombot

Javasoljuk, hogy szívás előtt tedd le a pulykát. Készítse elő a sóoldatot, és merítse a pulykamellet a sós lében után kihűlt. Ne tegye a pulykát meleg sós lébe.

Tegye a pácolt pulykacombokat a hűtőszekrénybe, és egy éjszakán át pácoljuk be.

Pácolás után elkészítjük a pulykát

Vegye ki a pulykacombokat a sós léből, és óvatosan öblítse le hideg víz alatt. Mielőtt teljesen szárazra verné a lábakat

Itt az ideje a fröccs elkészítésének is. Adjuk hozzá az olívaolajat egy serpenyőbe, és melegítsük közepes/magas lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát az olívaolajhoz, és pároljuk pár percig. Adjuk hozzá a narancslevet a serpenyőbe, és forraljuk enyhén lassú tűzön.

Vegye le a fröccsöt a tűzről, és öntse át a fröccsöt egy finom szitán, hogy eltávolítsa a fokhagymát. Adja hozzá az almalevet egy spray-palackba, hogy a pulykacombokat a főzési idő alatt meglocsolja.

Ha nincs fröccsüveged, akkor egy tálba öntheted az almalevet, összekeverheted, és egy cukrászecsettel felverheted a keveréket a pulykára.

Füstölje meg a pulykacombot

Helyezze a pulykacombokat a füstölőre, és füstölje a pulykacombokat 2-3 órán keresztül, 30-45 percenként permetezze meg a pulykacombokat almalével.

Hagyja pihenni a pulykát fogyasztás előtt

Távolítsa el a pulykacombokat a dohányzóból, és 10-15 percig hagyja pihenni fogyasztás előtt.

Legjobb tippek a lédús és ízletes füstölt pulykacomb receptjéhez

A pulykacombokat néha nehéz megtalálni. A pulykacombokat (vagy alsócombokat) általában egy speciális élelmiszerboltban vagy a helyi hentesnél találhatja meg.

Egyes dohányosok beállították a hőmérsékletet, így bárhol 230-250 ºF használható ehhez a recepthez. Az időzítés változhat attól függően, hogy milyen hőmérsékletet használhat.

Mi Traeger Signature keverék füstölő pelletet használtunk, de kreatív lehet, és különféle típusú füstölőpelleteket használhat.

Füstölt pulyka egy tálra

Próbáld ki!

Füstölt pulyka

Ez a füstölt pulyka recept kivételesen lédús. Egy éjszakán át bepácoljuk, és finom pulykafűszerrel ízesítjük. Lehet, hogy egy kis időbe telhet, de megéri.

Get Recept

Füstölt pulykacomb egy tálon.

Melyik a legjobb dohányos?

Beszéljünk a dohányosokról. Ha van dohányzója, akit szeret, kihagyhatja ezt a részt. Sokféle húst füstöltünk különböző dohányzókon. Automatikus pellet grillsütők vagy füstölők, kézi füstölők, sőt normál grillek is.

Kedvenc dohányzónk a Traeger elektromos dohányzó, mert (mint egy lassú tűzhely) minimális munkára van szükség a Traeger beállítása után. Ez a füstölő faforgács helyett pelletet használ, és automatikusan táplálja a füstölőt a hőmérséklet beállításához

Így van, senkinek sem kell magának faforgácsot vagy fapelletet hozzáadnia a hőmérséklet fenntartásához.

Dohányzó Essentials

Tekintse meg kedvenc dohánytermékeinket, beleértve azt is, hogy milyen dohányzót használunk a Fit Foodie konyhájában a receptek teszteléséhez!

GYIK

Mennyi ideig főzöd a már füstölt pulykacombot?

Ezeket a pulykacombokat 2-3 órán keresztül füstöljük, vagy amíg a pulyka belső hőmérséklete el nem éri a 165ºF-ot.

Hogyan lehet leesni a csonton füstölt pulykacombról?

Ezzel a recepttel leesik a pulyka csontja. A hús sötét és lédús, hosszan és lassan füstölve.

Adhatok száraz dörzsölést a füstölt pulykacombhoz?

Igen, ezeket a pulykacombokat bedörzsölheti ezzel a pulykafűszerrel, mielőtt elszívja őket. A végén olyan pulykacombokat kap, amelyeknek inkább kérge van, mint klasszikus, bőrszerű füstölt pulykacomb bőre.

Használhatok óriási pulykacombot ehhez a recepthez?

Igen, ehhez a recepthez használhat óriási pulykacombokat vagy alsócombokat. Lehet, hogy csak hosszabb ideig kell füstölnie, mint a normál méretű pulykacomb.

Tárolás

Tárolja a pulykamaradékot légmentesen záródó edényben a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig.

Lefagyaszthatom a füstölt pulykát?

Igen, lefagyaszthatja a megmaradt pulykát levesekhez, salátákhoz vagy bármilyen más recepthez. Hagyja teljesen kihűlni a pulykacombokat, majd helyezze fagyasztható zacskóba, és 3 hónapig fagyassza le.

Pulykacomb burgonyapürével tálalva.

Kiszolgálási javaslatok

Fényképezés: Az ebben a bejegyzésben készült fényképeket Ashley McGlaughlin készítette a The Edible Perspective-ből.