Oldal kiválasztása


Az egészséges zöldségekkel töltött édesburgonyás pásztorpite egy tápláló étel, amely az összes alapvető makrotápanyagot és rostot tartalmazza! Ez a kiegyensúlyozott étel könnyen elkészíthető, különösen, ha van maradék édesburgonyapüré!

Zöldségekkel, finom darált bárányhússal (vagy darált marhahússal) és selymes, gazdag édesburgonyapürével kiegészítve ez az egyszerű Pásztorpite-recept belépőjegy egy megnyugtató étkezésre a hús- és burgonyaimádók számára!

A legjobb ebben az egyszerű receptben az, hogy mindenféle friss terméket felhasználhat a hűtőszekrényben! A zöldségekhez sárgarépát, zellert, hagymát, gombát, brokkolit és bébispenótot használok, de bármit feldobhatsz, ami kéznél van.

Ideális ételkészítéshez vagy az egész család felszolgálásához bármely hét estéjén, ez a család kedvence a tökéletes kényelem. Használja hűtőszekrény tisztítószerként, vagy keresse meg az összetevőket az összes élelmiszerboltban!

Bár ez egy nagyon nem hagyományos megközelítés a Shepherd’s Pite-hez, szeretem, hogy tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal, rostokkal, egészséges zsírokkal és összetett szénhidrátokkal. Ez csak egy győzelem, ha az egészséges hétvégi étkezésről van szó, amely szintén jóllakó.

Növényi csomagolt édesburgonyás pásztorpite egy nagy rakott edényben

Beszéljük meg ennek a csodálatos Pásztorpitenek az egyszerű összetevőit!

Hozzávalók a juhásztortához:

A töltelékhez:

A marhahús keverék őrölt bárányhús (vagy darált marhahús), hagyma, friss fokhagyma (a fokhagymapor is működik), sárgarépa, zeller, gomba, brokkoli, friss spenót, paradicsomszósz, csirkehúsleves (vagy marhahúsleves) kombinációja. víz), kókuszaminok (vagy szójaszósz) és gluténmentes univerzális liszt (a szósz sűrítéséhez).

Az összetevők ezen kombinációja fehérje- és rosttartalmú főzetet alkot, amely pozitívan tele van vitaminokkal.

Az édesburgonyapüréhez:

Az édesburgonyapüré édesburgonyát, fokhagymát, konzerv kókusztejet (tejszín vagy tej is működik) és sót tartalmaz. Így egy édes és sós burgonyapürét kapunk, amely nagyszerű összetett szénhidrátforrás, A-vitamin, C-vitamin, kálium és sok más!

Ez a kiegyensúlyozott étkezés mindent tartalmaz, amire szüksége van ahhoz, hogy jóllakottnak és energikusnak érezze magát.

Recept adaptációk:

  • Használja kedvenc őrölt húsfajtáját, beleértve a darált marhahúst, őrölt pulykahúst, őrölt sertéshúst vagy darált csirkét. Vegye figyelembe, hogy ha soványabb húst használ, például sovány őrölt pulykat vagy csirkét, a húskeverék íze nem lesz olyan gazdag és ízes a zsírhiány miatt.
  • Tedd AIP-t úgy, hogy a paradicsomszószt több csirkehúslevesre cseréld, és a GF lisztet tápióka lisztre cseréld.
  • Cserélje ki az édesburgonyát fehér burgonyára, például Yukon aranyburgonyára vagy rozsdaburgonyára, ha úgy tetszik.
  • Tedd szénhidrátszegényen a Keto Cottage Pie-m követésével.
  • Keverjünk össze 1-2 csésze reszelt sajtot a burgonyapürével, vagy 3-4 evőkanál vajjal, vagy 2 evőkanál tiszta juharsziruppal, barna cukorral vagy mézzel.
  • Cserélje ki a paradicsomszószt 3 evőkanál paradicsompürével és 1 csésze húslevessel.
  • Adjon hozzá 1-2 evőkanál Worcestershire szószt, ha van kéznél.
  • Dobja bele kedvenc zöldségeit, mint a paprika, zöldbab, borsó, kukorica, karfiol, fagyasztott vegyes zöldségek stb.

Most, hogy megismertük az alapokat, készítsük el a Pásztortortát!

Pásztorpite elkészítése:

Készítsd el a burgonyapürét:

Vágja fel a burgonyát kockákra, és forralja fel vízben a tűzhely tetején 20-25 percig, vagy amíg villával megütögetve nagyon megpuhul.

Az édesburgonya darabokat egy fazék vízben megfőzzük

Engedje le a vizet, majd helyezze vissza a burgonyát a főzéshez használt edénybe, és adja hozzá a fokhagymát, a kókusztejet és a tengeri sót. Burgonyanyomóval mindent összetördelünk, amíg az édesburgonya öntet jól össze nem áll.

Kóstoljuk meg az édesburgonyapürét az ízért, és adjunk hozzá még sót ízlés szerint. Hozzáadhat vajat, tiszta juharszirupot vagy reszelt sajtot is, attól függően, hogy milyen ízt szeretne.

Amíg sül a burgonya, elkészíthetjük a hústölteléket.

A hús töltelék elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 400 Fahrenheit fokra.

Melegítsük fel az avokádóolajat egy vastag fenekű nagy fazékban (én a holland sütőt használom), vagy egy nagy serpenyőben vagy egy nagy serpenyőben, és melegítsük közepesen magas lángon. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, szórjuk meg tengeri sóval, és fedjük le. Főzzük, időnként megkeverve fakanállal, amíg a hagyma megpuhul, körülbelül 5 percig.

Hagyma párolása leveses fazékban curryleves elkészítéséhez.

Az edénybe belekeverjük a gombát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a brokkolit, jól elkeverjük, és visszatesszük a fedőt. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a gomba el nem kezd barnulni, körülbelül 5 percig.

A brokkolit hozzáadjuk az edényhez.

Adjuk hozzá a darált marhahúst, és egy spatulával törjük kisebb darabokra. Addig főzzük, amíg a marhahús nagyrészt megpirul, és már nem marad sok rózsaszín.

Darált marhahús főzés zöldségekkel egy nagy fazékban.

Keverjük hozzá a paradicsomszószt és a csirkehúslevest.

Paradicsomszósz a húskeverék tetején, belekeverésre készen.

Adjuk hozzá a bébispenótot, és fedjük le az edényt. Addig főzzük, amíg a spenót megfonnyad, körülbelül 3 percig. A masszát jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztet.

A spenótot hozzáadjuk a húsos keverékhez.

Tegye az egész húskeveréket egy nagy rakott edénybe, és terítse el egyenletes rétegben.

Húskeverék egy nagy rakott edényben.

Az áttört édesburgonyát egyenletesen elosztjuk a húskeveréken. Ha szeretné, csepegtesse meg az édesburgonyapürét extra szűz olívaolajjal vagy olvasztott vajjal a finomabb, gazdag íz érdekében.

Édesburgonyapüré a húskeverék tetején, készen áll a sütőbe.

Süssük a Pásztorpite-t az előmelegített sütő középső rácsán 30 percig, vagy addig, amíg a burgonya enyhén aranybarna nem lesz, és a húsos keverék pezsgős nem lesz.

Édesburgonyás pásztortorta frissen a sütőből.

Tálalja az édesburgonyás juhásztortát bármilyen további körettel, például sajtos és fűszernövényes ír szódakenyérrel, és élvezze!

Fehér tál édesburgonyapürével és darált marhahússal, zöldségekkel keverve.  Édesburgonyás pásztorpite tálban tálalva.

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig.

És ez az! Egy egyszerű, könnyen elkészíthető édesburgonyás pásztorpite recept, amely nagy durranást ad a pénzedért! Ez a kiadós étel minden bizonnyal az egész családnak tetszeni fog, akár hétköznap esténként, akár különleges alkalomra vagy ünnepre szolgálják fel.

Nagy tál édesburgonyapürével és hússal, zöldségekkel

Ha szereted az ehhez hasonló kiadós rakott recepteket, nézd meg ezeket a gyöngyszemeket is!

További egészséges rakott receptek:

Élvezze ezt a zöldségekkel teli egészséges ételt!

Hozzávalók

  • 1 evőkanál avokádó olaj

  • 1 kis sárga hagyma apróra vágva

  • 8 uncia gomba, apróra vágva

  • 5 gerezd fokhagyma, felaprítva

  • 3 nagy sárgarépa, apróra vágva

  • 2 szár zeller

  • 1 fej brokkoli, apróra vágva

  • 2 kg darált bárány vagy marhahús

  • 1 (6 uncia) doboz paradicsomszósz

  • ½ csésze csirkehúsleves

  • 2 evőkanál kókusz aminosav vagy szójaszósz

  • 5 uncia bébispenót

  • 2 evőkanál gluténmentes univerzális liszt

A burgonyapüréhez

  • 2 nagy édesburgonya (2 font)

  • ½ csésze zsíros konzerv kókusztej*

  • 4 gerezd fokhagyma, felaprítva

  • ½ teáskanál tengeri só

Utasítás

Készítsd el a burgonyapürét:

    1. Vágja fel a burgonyát kockákra, és forralja fel vízben a tűzhely tetején 20-25 percig, vagy amíg villával megbökdösve nagyon megpuhul.

    Az édesburgonya darabokat egy fazék vízben megfőzzük

    2. Engedje le a vizet, majd tegye vissza a burgonyát a forraláshoz használt edénybe, és adja hozzá a fokhagymát, a kókusztejet és a tengeri sót. Burgonyanyomóval mindent összetördelünk, amíg az édesburgonya öntet jól össze nem áll. Kóstoljuk meg az édesburgonyapürét az ízért, és adjunk hozzá még sót ízlés szerint. Hozzáadhat vajat, tiszta juharszirupot vagy reszelt sajtot is, attól függően, hogy milyen ízt szeretne.

    Amíg sül a burgonya, elkészíthetjük a hústölteléket.

A hús töltelék elkészítése:

    1. Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit-fokra.

    2. Egy nagy, vastag aljú edényben felforrósítjuk az avokádóolajat (én a holland sütőmet használom), és közepesen magas lángon felhevítjük. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, szórjuk meg tengeri sóval, és fedjük le. Főzzük, időnként megkeverve fakanállal, amíg a hagyma megpuhul, körülbelül 5 percig.

    Hagyma párolása leveses fazékban curryleves elkészítéséhez.

    3. Keverje hozzá a gombát, a fokhagymát, a sárgarépát, a zellert és a brokkolit az edénybe, jól keverje össze, és tegye vissza a fedőt. Főzzük, időnként megkeverve, amíg a gomba el nem kezd barnulni, körülbelül 5 percig.

    A brokkolit hozzáadjuk az edényhez.

    4. Adja hozzá a darált marhahúst, és egy spatulával törje kisebb darabokra. Addig főzzük, amíg a marhahús nagyrészt megpirul, és már nem marad sok rózsaszín.

    Darált marhahús főzés zöldségekkel egy nagy fazékban.

    5. Keverje hozzá a paradicsomszószt és a csirkehúslevest, majd adja hozzá a bébispenótot, és fedje le az edényt.

    Paradicsomszósz a húskeverék tetején, belekeverésre készen.

    6. Főzzük, amíg a spenót megfonnyad, körülbelül 3 percig. A masszát jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a gluténmentes lisztet.

    A spenótot hozzáadjuk a húsos keverékhez.

    7. Tegye az egész húskeveréket egy nagy rakott edénybe, és terítse el egyenletes rétegben.

    Húskeverék egy nagy rakott edényben.

    8. Az édesburgonyapürét egyenletesen eloszlatjuk a húskeveréken. Ha szeretné, csepegtesse meg az édesburgonyapürét extra szűz olívaolajjal vagy olvasztott vajjal a finomabb, gazdag íz érdekében.

    Édesburgonyapüré a húskeverék tetején, készen áll a sütőbe.

    9. Süssük a Pásztorpite-t az előmelegített sütő középső rácsán 30 percig, vagy amíg a burgonya enyhén aranybarna nem lesz, és a húsos keverék pezsgős lesz.

    Édesburgonyás pásztortorta frissen a sütőből.

    10. Tálaljuk az édesburgonyás juhásztortát bármilyen további körettel, és élvezzük!

    Vízszintes fotó édesburgonyáról és húsról egy tálban.

Megjegyzések

A maradékot légmentesen záródó edényben tárolja a hűtőszekrényben legfeljebb 7 napig.

Táplálkozási információk

Hozam 5

Adag 1 (5-ből)

Mennyiség adagonként

Kalória 600Összes zsíradék 32gSzénhidrát 39gNettó szénhidrát 29gRost 10gCukor 17gFehérje 44g

Ez a bejegyzés társult linkeket tartalmaz, ami azt jelenti, hogy kis jutalékot fizetek a megvásárolt termékek után, további költségek nélkül.